Ingrediente pentru aluat
250 g făină
150 g unt
250 ml lapte
50 g zahăr
8 ouă
un praf sare
Ingrediente pentru cremă
250 g zahăr
2 linguri făină
750 ml lapte
6 ouă
2 plicuri zahar
Ingrediente pentru ornare
500 g friscă
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert împreună cu untul, zaharul și cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adaugă făina și se amestecă repede, pâna se formează o cocă. Se ia vasul de pe foc și se amestecă în continuare, după care se adaugă și ouăle. Cu un pos, se pun grămăjoare pe o tavă unsă cu unt și tapetată cu făina, și se dau la cuptor 20 de minute. Se prepară crema: se mixează gălbenușurile cu 175 g zahăr și cu 2 linguri de făina. Peste ele se toarnă laptele fiert cu zaharul vanilat și se mai pun pe foc până se îngroașă compoziția. Se lasă să se răcească, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se taie prăjiturelele, se umplu cu cremă de vanilie și se ornează cu friscă. Poftă bună!