Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Rețeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Ingrediente pentru aluat

250 g făină

150 g unt

250 ml lapte

50 g zahăr

8 ouă

un praf sare

Ingrediente pentru cremă

250 g zahăr

2 linguri făină

750 ml lapte

6 ouă

2 plicuri zahar

Ingrediente pentru ornare

500 g friscă

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert împreună cu untul, zaharul și cu un praf de sare. Când începe să clocotească, se adaugă făina și se amestecă repede, pâna se formează o cocă. Se ia vasul de pe foc și se amestecă în continuare, după care se adaugă și ouăle. Cu un pos, se pun grămăjoare pe o tavă unsă cu unt și tapetată cu făina, și se dau la cuptor 20 de minute. Se prepară crema: se mixează gălbenușurile cu 175 g zahăr și cu 2 linguri de făina. Peste ele se toarnă laptele fiert cu zaharul vanilat și se mai pun pe foc până se îngroașă compoziția. Se lasă să se răcească, după care se adaugă albușurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se taie prăjiturelele, se umplu cu cremă de vanilie și se ornează cu friscă. Poftă bună!

 

Subiecte în articol: Choux a la creme cu vanilie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri