Ingrediente
2 bucăţi de cod, 2 cepe mari, ulei de măsline, 3 căni de lapte, foi de dafin, piper, sare, 1 cutie de sos bechamel, 1/2 cutie smântână dulce, 150 g caşcaval răzuit, brânză parmezan răzuită, 7-8 cartofi, frunze de coriandru, 1/2 pahar vin alb.
Preparare:
Codul trebuie să fie desărat şi înmuiat în apă cel puţin două zile. Îl punem la fiert în lapte cu o foaie de dafin şi frunze de coriandru. Lăsăm să fiarbă 10 minute, apoi îl scoatem. Curăţăm de piele şi oase şi îl mărunţim cu mâna. Separat, într-o tigaie, călim cu ulei de măsline ceapa tăiată solzişori alături de o foaie de dafin şi puţin vin alb. Adăugăm peştele mărunţit peste ceapă şi mai lăsăm la foc mic împreună 5 minute, amestecând mereu. Curăţăm cartofii şi îi tăiem cubuleţe, îi prăjim în baie de ulei încins, iar când sunt rumeni îi scoatem într-un bol. Peste cartofi punem peştele cu ceapa, amestecand cu grijă şi adăugăm piper. Punem sosul bechamel, smântâna dulce, caşcavalul răzuit şi punem într-un vas la gratinat în cuptor pentru 25 minute.