Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Mere coapte cu nucă

Rețeta zilei: Mere coapte cu nucă

Ingrediente

4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr

2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși

3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată.

Mod de preparare:

Pentru început, se încinge cuptorul. Merele se spală şi se curăţă de coajă doar 1 - 2 cm în jurul codiţei. Se curăţă apoi cu vârful unui cuţit şi de seminţe, având grijă să nu se străpungă la bază. Se amestecă dulceaţa cu fulgii de migdale sau nuca tocată. În fiecare măr se pune câte un vârf de cuţit de unt, apoi se presară câteva cristale de zahăr şi se adaugă câte o linguriţă de dulceaţă amestecată cu fulgi de migdale. Se aşază merele astfel umplute într-un vas uns în prealabil cu unt. În continuare, se coc merele în cuptorul încins, la foc mijlociu, 25 - 30 de minute. Atunci când se potstrăpunge ușor cu o scobitoare, înseamnă că merele sunt gata.

Subiecte în articol: Mere coapte cu nucă
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri