Ingrediente:
7 oua
75 g mac
75 g nuca de cocos
200 g zahar
200 ml lapte
50 g faina
un pachet margarina
un plic zahar vanilat
200 g piscoturi
100 ml cafea
Pentru glazură.
4 linguri zahar
3 linguri lapte
2 linguri cacao
25 g margarina
25 g nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma in care se adauga 100 g zahar. Se bat in continuare pâna se topeste zaharul. Se adauga macul si nuca de cocos. Se presara 2 linguri de faina si se amesteca pâna se omogenizeaza compozitia.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hârtie de copt, se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mic.Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul ramas, restul de faina, laptele si zaharul vanilat. Se ingroasa amestecul pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca si se incorporeaza margarina frecata spuma.Se asaza blatul, se intinde jumatate din crema, dupa care se aranjeaza unul lânga altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele se intinde restul de crema.Deasupra se toarna glazura pregatita astfel: se fierbe intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pâna da in clocot si se ingroasa.Se lasa sa se raceasca si se toarna peste prajitura, iar deasupra se presara nuca de cocos.