Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Reţeta zilei: Prăjitură cu foi de napolitană și cremă cu nuci și biscuiți

Ingrediente

un pachet foi de napolitană

250 g unt sau margarină

300 g biscuiți simpli fără cremă

250 g nucă măcinată

250 g zahăr tos

5 linguri cacao

250 ml lapte

o fiola esență rom

Ingrediente pentru ornat

300 g ciocolată albă

sirop de căpșune

Mod de preparare:

Se fierbe laptele cu zahărul până clocotește, apoi se ia de pe foc și se adaugă în el untul tăiat bucățele, nuca măcinată și cele 5 linguri cu cacao. Se adaugă apoi în cremă biscuiții sfărâmați și esența de rom.

Crema se întinde între foile de napolitană. Prajitura se glazurează cu ciocolată albă topită la bain-marie și se ornează cu siropul de căpșune. Poftă bună!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri