Ingrediente
-
250 g spaghete integrale
-
2 linguri ulei de masline
-
150 g ciuperci champignon
-
500 g rosii cherry
-
200 ml suc de rosii
-
4-5 catei de usturoi
-
frunze de busuioc(proaspat)
-
sare
-
piper
Mod de preparare
Se pune apa intr-o cratita cu capac şi adaugam un praf de sare.Când apa dă în clocot, punem spaghetele. Intre timp ne ocupam de rosii. Le spalam si le punem intr-o alta craticioara cu apa fierbinte.Le lasam 1 minut, apoi le scoatem într-o strecuratoare.Călim ciupercile se în putin ulei, adaugam usturoiul zdrobit, sucul de rosii si rosiile cherry.În final punem o lingurita de busuioc uscat si condimentam cu sare si piper. Lasam sa fiarba 2-3minute.Spaghetele dupa ce au fiert, se strecoara si se stropesc cu o lingura ulei de masline. Servim spaghetele cu sosul de ciuperci cu rosii cherry si ornam cu frunzulite de busuioc proaspat.Pofta buna!