Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Tocăniță de ciuperci

Reţeta zilei: Tocăniță de ciuperci

Ingrediente:

1 kg de ciuperci champignon, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 4 roșii, 100 ml vin alb, sare, piper, pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală ciupercile, se curăță de pielițe și se taie feliuțe subțiri. Ceapa se toacă mărunt, iar usturoiul se zdrobește. Într-o tigaie în care am încins ulei, se călește ceapa și usturoiul, se adaugă  ciupercile, roșiile tăiate cubulețe, sare, piper și se stinge cu vin alb. Se lasă să fiarbă puțin, după care se adaugă apă cât să se acopere ciupercile. Se pune capacul și se lasă la foc mic să fiarbă pentru 25 de minute. La final se adaugă pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se servește cu mămăliguță.Poftă bună!

 

 

Subiecte în articol: Tocăniță de ciuperci
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri