Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii care pleacă în vacanţă în Bulgaria riscă să devină victime ale hoţilor de maşini

Românii care pleacă în vacanţă în Bulgaria riscă să devină victime ale hoţilor de maşini

Un caiovean a plecat la schi în Bulgaria împreună cu familia şi s-a întors fără maşina sa, un BMW X5, în valoare de aproximativ 24.000 de euro. Aceasta este povestea unui craiovean, căruia i-a fost furată maşina din parcarea unui hotel din Pamporovo, în prima zi de vacanţă.

„Am ajuns seara, pe 5 februarie, la hotel, iar noaptea, la ora 12.00, maşina dispăruse din parcare. Nu am crezut până când am coborât în faţa hotelului. Am anunţat la recepţie, am chemat Poliţia Locală din Pamporovo şi a fost întocmit un dosar penal. Hotelul avea camere de supraveghere, dar nu erau fixate pe maşina mea. Din imagini reiese că la ora 12.00 fix, maşina a plecat condusă de altcineva din faţa hotelului. Nu a fost filmat momentul furtului, ci doar când trecea prin faţa hotelului“, a povestit craioveanul pentru gds.ro

O altă victimă a hoţilor de maşini este şi un constănţean care a rămas fără maşină tot în Bulgaria, vehiculul fiind furat tot din parcarea hotelului.

Constănțeanul a povestit pentru reporterntv.ro că a petrecut sfârșitul săptămânii, împreună cu familia sa, în stațiunea Bansko din Bulgaria.

Și-a parcat mașina în fața hotelului unde era cazat, iar dumincă, 19 februarie,  când a vrut să plece spre casă a descoperit cu stupoare că... nu mai are cu ce.

Culmea, susține bărbatul, era să fie lovit și de năpasta de a rămâne fără bagaje.

Păgubitul spune că reprezentanții hotelului nu și-au asumat nicio responsabilitate, nici măcar nu și-au cerut scuze pentru incident. Au refuzat să-i ofere o copie după imaginile de pe camerele de supraveghere. Constănțeanul nu înțelege cum au reușit hoții să îi fure autoturismul care, deși nu avea alarmă sau sistem antifurt montat, era dotat totuși cu sistem de închidere și pornire, pe baza unui cip.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri