Le-am pregătit un sos divin, din roșii, apă și vin alb, și le-am copt într-o oală de lut, chiar vă recomandăm să o folosiți mai des decât o faceți. Potrivit cumvaplace.ro, astfel coapte, gustul sarmalelor în foi de ștevie este mult mai bun, iar textura ușor diferită față de ce ați încercat până acum.
INGREDIENTE
-
500 g carne tocată amestec (porc și vită)
-
45 frunze de ștevie
-
2 linguri de orez
-
2 legături de ceapă verde
-
100 ml vin alb
-
200 ml apă
-
500 ml passata (sos gros de roșii)
-
1 legătură pătrunjel
-
1 legătură mărar
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Spălați și curățați ștevia de cozi și opăriți 30 de frunze (le alegeți pe cele mai mari) pentru 2-3 secunde, le scoateți într-o sită și le lăsați să se răcească.
- Căliți ceapa în puțin ulei încins și adăugați apoi orezul. Amestecați și țineți pe foc 1-2 minute.
- Turnați amestecul peste carne, adăugați verdețurile, sare și piper după gust și, opțional, puțină boia dulce și fulgi de chili. Dacă compoziția e prea tare, adăugați 1-2 linguri de apă rece.
- Îndepărtați nervurile foarte groase de la frunzele de ștevie. Puneți deasupra o lingură de compoziție de carne și înfășurați sarmalale, una câte una. Le așezați într-un vas în care ați pus câteva foi de ștevie crude.
- Amestecați apa, vinul cu sosul passata, potriviți gustul de sare și piper și turnați peste sarmale. Acoperiți cu frunzele rămase și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 45-50 de minute.
REȚETĂ VIDEO
Sarmale in foi de stevie