Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sarmaluțe în foi de ștevie: gustoase, apetisante și mai fragede decât sarmalele în foi de viță

Sarmaluțe în foi de ștevie: gustoase, apetisante și mai fragede decât sarmalele în foi de viță

de Andreea Tiron    |   

Sunt micuțe, foarte gustoase, apetisante și mai fragede decât suratele lor, sarmalele în foi de viță.

Le-am pregătit un sos divin, din roșii, apă și vin alb, și le-am copt într-o oală de lut, chiar vă recomandăm să o folosiți mai des decât o faceți. Potrivit cumvaplace.ro, astfel coapte, gustul sarmalelor în foi de ștevie este mult mai bun, iar textura ușor diferită față de ce ați încercat până acum.

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată amestec (porc și vită)

  • 45 frunze de ștevie

  • 2 linguri de orez

  • 2 legături de ceapă verde

  • 100 ml vin alb

  • 200 ml apă

  • 500 ml passata (sos gros de roșii)

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură mărar

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Spălați și curățați ștevia de cozi și opăriți 30 de frunze (le alegeți pe cele mai mari) pentru 2-3 secunde, le scoateți într-o sită și le lăsați să se răcească.
  • Căliți ceapa în puțin ulei încins și adăugați apoi orezul. Amestecați și țineți pe foc 1-2 minute.
  • Turnați amestecul peste carne, adăugați verdețurile, sare și piper după gust și, opțional, puțină boia dulce și fulgi de chili. Dacă compoziția e prea tare, adăugați 1-2 linguri de apă rece.
  • Îndepărtați nervurile foarte groase de la frunzele de ștevie. Puneți deasupra o lingură de compoziție de carne și înfășurați sarmalale, una câte una. Le așezați într-un vas în care ați pus câteva foi de ștevie crude.
  • Amestecați apa, vinul cu sosul passata, potriviți gustul de sare și piper și turnați peste sarmale. Acoperiți cu frunzele rămase și dați la cuptor, la 200 de grade, pentru 45-50 de minute.

REȚETĂ VIDEO

Sarmale in foi de stevie

Subiecte în articol: sarmale ştevie reteta zilei
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri