Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sclavie în Argeș. Un individ a exploatat 7 persoane

Sclavie în Argeș. Un individ a exploatat 7 persoane

de Redacția Jurnalul    |   

Un individ din Argeș este propus pentru arest la domiciliu după ce a exploatat 7 persoane la o fermă.

După 4 percheziții făcute în județul Argeș și în București, o persoană a fost reținută pentru trafic de minori și trafic de persoane, în formă continuată.

În perioada decembrie 2023 - mai 2024, individul ar fi recrutat prin promisiunea unor plăți pentru activitate șapte persoane vătămate, dintre acestea una minoră, pe care le-ar fi adăpostit la ferma sa, din județul Argeș, unde prin constrângere fizică și psihică le-ar fi supus la executarea unor munci în mod forțat, aducând victimele în stare de aservire.

Acestea, majoritatea provenind din rândul persoanelor lipsite de adăpost, care ar fi frecventat zona „Gării de Nord" București, ar fi fost obligate să muncească în condiții improprii la stână, fără a primi vreo sumă de bani pentru activitatea desfășurată și fără a beneficia de minime condiții de igienă.

De asemenea, pentru a se asigura că victimele nu pot pleca de la fermă, individul le-a luat actele.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, precum și alte mijloace de probă. Au fost identificate și spațiile în care au fost adăpostite persoanele vătămate, respectiv o cameră insalubră, bena unei autoutilitare, o rulotă și un coviltir.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea măsurii arestului la domiciliu față de persoana cercetată.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: sclavie retinere argeş
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri