Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov: Situaţia din Bucea vizează deturnarea atenţiei de la procesul de negociere

Serghei Lavrov: Situaţia din Bucea vizează deturnarea atenţiei de la procesul de negociere

Masacrul de la Bucea atribuit de autoritățile ucrainene forțelor ruse subminează negocierile de pace dintre cele două țări, potrivit ministrului de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Întrebarea care se pune este la ce foloseşte această provocare deschisă şi mincinoasă? Suntem înclinaţi să credem că este un pretext menit să submineze negocierile. Situaţia din Bucea vizează deturnarea atenţiei de la procesul de negociere, distragerea atenţiei de la faptul că partea ucraineană, după Istanbul, a început să dea înapoi, a încercat să vină cu noi condiţii", a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la televiziunea rusă.

Lavrov a precizat că Rusia vrea să continue negocierile. 

După ultimele discuții, care s-au desfășurat la Istanbul, armata rusă s-a retras din zona Kiev-ului iar Ucraina a înaintat propuneri privind un acord prin care acceptă statutul de neutralitate, sub condiția ca mai multe state să fie garante. Totodată, Rusia nu se opune aderării la UE. 

Moscova nu a răspuns deocamdată acestor propuneri. Discuțiile au loc, în prezent, prin videoconferință. 

Autoritățile de la Kiev au anunțat, la 4 zile două retragerea armatei ruse, descoperirea a circa 340 de cadavre pe străzile orașului Bucea. Moscova neagă categoric acuzațiile și a cerut în repetate rânduri reuniune extraordinară a Consiliului de Securitate ONU dar se opune Marea Britanie. Țările occidentale au reacționat prin expulzarea a peste 120 de diplomați ruși, deși o investigație independentă nu s-a desfășurat în acest caz. 



 

Subiecte în articol: serghei lavrov bucea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri