Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie Sfatul medicului. Diagnosticarea, stăpânirea și TRATAREA CANCERULUI

Sfatul medicului. Diagnosticarea, stăpânirea și TRATAREA CANCERULUI

Cancerul are legatura cu starea psihica a pacientului ca individ, cu particularitatile lui, modul de viata si multi alti factori care, asociati, declanseaza inmultirea celulelor cancerigene. Celule cancerigene exista in fiecare corp, acestea cautand mediul propice pentru a se dezvolta.

Individul care are un psihic echilibrat si un mod de viata corect este aparat de inmultirea necontrolata a celulelor canceroase, pe cand un individ dezorientat prezinta un risc crescut de instalare a cancerului de diferite tipuri.

Cancerul sau orice alta afectiune este declansat de factori din mediul inconjurator, dar si de factori interni, asa zisa capcana a celor sapte demoni. Demonii interni sunt: bucuria necontrolata si inexplicabila, ura, panica, frica, tristetea, ingrijorarea si stresul. Factorii externi care favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase, a bacteriilor, precum si a virusurilor sunt: vant, frig, caldura, umezeala, mediu uscat si foc. Acest mediu extern este cunoscut si ca cele sase elemente exogene. Printre factorii externi ce permit dezvoltarea proceselor maligne se numara: bacterii, virusuri, paraziti de orice tip, factori chimici si fizici si alti factori de risc. Bucuria excesiva afecteaza inima si caile venoase, ura influenteaza negativ ficatul, tristetea – plamanii, ingrijorarea – bila ori frica – rinichii. Asa se explica cum dezechilibrul emotional influenteaza negativ organismul uman, in totalitatea si integritatea sa. In acest mod s-a descoperit faptul ca, un individ diagnosticat cu o afectiune canceroasa la ficat, a suferit timp indelungat de stari depresive. Cancerul la san, prin diagnosticarea si studierea lui profunda, s-a dovedit ca are legatura directa cu starea emotionala a pacientelor, cu mult timp inainte de instalarea maladiei.

....................

Citește continuarea articolului ca să afli ce trebuie să faci pentru un diagnostic precoce al cancerului și tratarea lui

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri