Da, există o legătură firească între starea noastră de sănătate și gradul de hidratare a organismului. Nu întâmplător vi se repetă că trebuie să beți zilnic o anumită cantitate de apă (aș fi zis „de lichide”, dar procentul de „substanță uscată” din lapte ori sucuri, de exemplu, poate să schimbe reperele), în funcție de vârstă, de anotimp și de alți factori pe care nu îi enumerăm acum. Trebuie să reținem însă câteva lucruri, ca și faptul că nu doar apa sau alte lichide pot fi folosite pentru hidratare.
Hidratarea este foarte importantă, mai ales în timpul verii, atunci când, din cauza transpiraţiei abundente, organismul are nevoie de mai multe lichide. Puţini oameni ştiu că anumite alimente ajută la menţinerea echilibrului apei în corp şi asigură buna funcţionare a organismului.
Te-ar mai putea interesa si: Aceste 8 alimentele combat colesterolul. Include-le în dietă!
Fiecare celulă din organism este compusă din apă şi toţi oamenii au nevoie de apă pentru executarea corespunzătoare a funcţiilor celulare. Castravetele conţine un procent ridicat de apă, dar şi vitamina C. Această legumă este o alegere excelentă pe perioada verii, deoarece reîmprospătează organismul şi îi oferă nutrienţii necesari.
Află care sunt celelalte legume care pot suplini „paharul cu apă” și îmbunătăți gradul nostru de HIDRATARE.