Jurnalul.ro Ştiri Locale Concurs de alergare pe scări în cea mai înaltă clădire din România

Concurs de alergare pe scări în cea mai înaltă clădire din România

de Redacția Jurnalul    |   

O competiție inedită va fi organizată pe 11 noiembrie în SkyTower Building, cea mai înaltă cladire din România.

Ediția specială SkyRun2023, de alegare pe scări, este organizată pentru un număr limitat de 500 de participanți împărțiți în patru categorii de vârstă, atât la masculin, cât și feminin. Orice persoană peste 18 ani pasionată de provocările sportive se poate înscrie la una din cele două categorii: persoană fizică sau corporate. Competiția presupune urcarea în alergare a 35 etaje, ceea ce se traduce prin 700 trepte și 122 metri diferență de nivel. Ultima ediție a acetui concurs a avut loc în 2016, când câștigătorul a făcut traseul în două minute și 55 de secunde.

Participarea la concurs presupune o taxă de participare, iar organizatorul a anunțat că toată suma strânsă va fi donată pentru cauza Asociației Climb Again, care operează centre de alpinism indoor, unde sunt organizate sesiuni de terapie și de cățărare pentru copii și adolescenți cu diferite tipuri de dizabilități.

SkyTower este cea mai înaltă clădire din România: are 37 de etaje, ajungând la o înălțime de 137 de metri deasupra solului. Încă 60 de metri se află sub pământ, structura subterană având 5 etaje de locuri de parcare și depozitare. Este singura clădire de birouri sustenabilă din România și singura membră a Federației Mondiale a Turnurilor Emblematice.

Subiecte în articol: SkyTower Building alergare pe scări
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri