Jurnalul.ro Cultură Spectacolul Elektra invitat la Romanian Creative Week de la Iași!

Spectacolul Elektra invitat la Romanian Creative Week de la Iași!

de Magdalena Popa Buluc    |   

Spectacolul Elektra, în regia lui Botond Nagy se va juca în cadrul Romanian Creative Week de la Iași. Producția Elektra, după tragedia lui Sofocle, este programată la Sala „CUB” (Teatrul Național din Iași) pe 15 mai, ora 20.00.

Elektra a fost nominalizată la premiile UNITER 2024 pentru Cea mai bună regie și Cel mai bun lighting design.

Romanian Creative Week este un eveniment cultural și creativ care își propune să pună în valoare talentul artistic și creativ divers al țării. Scopul evenimentului este de a scoate în evidență diversitatea culturală a României și industriile creative inovative. Evenimentul găzduiește o varietate de forme artistice, inclusiv artă vizuală, design, teatru, film, muzică etc. Romanian Creative Week oferă o platformă unică pentru artiști, designeri și profesioniști creativi pentru a construi rețele, a colabora și a transforma idei noi în realitate, totodată prezentând publicului larg energia creativă și potențialul de inovație al României.

„Fără îndoială, creația înfăptuită de Csilla Albert în Electra e una de excepție. Ea îmbină structura de tragediană, de o anumită sobrietate, cu aceea, aparent necontrolată, de a exprima disperarea de a fi socotită roabă la curtea regelui și a mamei adultere. Din vocea actriței se revarsă sfâșietoarea suferință a unui celebru personaj venit din Antichitatea greacă spre a transmite jelania apăsătoare a Electrei într-o manieră mai puțin "teatrală", cât fulminantă, de o reală sinceritate a rostirii. ” – scria Adrian Țion despre Elektra.

La realizarea spectacolului au contribuit: Dragoș Buhagiar (scenografia), Ágnes Kali (dramaturgia), Claudiu Urse (muzica originală și sound design). Light design-ul este semnat de Botond Nagy.

Personajul principal, Electra, este interpretat de Csilla Albert, distribuţia fiind întregită de actorii: Enikő Györgyjakab, Lóránd Váta, Tamás Kiss, Róbert Kardos M. și Eszter Román.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri