Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni politice și lupte de stradă în Bulgaria

Tensiuni politice și lupte de stradă în Bulgaria

de Dan Constantin    |   

Vineri și sâmbătă au continuat protestele violente în Bulgaria care au la bază tensiuni politice între președintele Radev și premierul,  Borisov.

 La Sofia s-au desfășurat două zile consecutiv manifestații de susținere pentru șeful statului, după ce au fost arestați consilieri ai președintelui Radev. Susținătorii lui Boiko Borisov au organizat la Sofia o manifestație în sprijinul guvernului, majoritatea participanților fiind aduși din provincie cu autocarele, potrivit presei bulbare.

 Sâmbătă au avut loc ciocniri între manifestanți și forțele de ordine la o stațiune de lângă Burgas. Au fost operate arestări,fiind înregistrați și  răniți în timpul confruntărilor. Șeful poliției din regiunea Burgas a demisionat. Ministrul de interne a ordonat eliberarea celor reținuți.

 Președintele Rumen Radev s-a adresat sâmbătă națiunii, cerând demisia Guvernului Boiko Borisov și a procurorului general al Bulgariei. Șeful statului a făcut apel la polițiști și jandarmi să nu se lase atrași în manipulările politice.

 Borisov a declarat la o conferință de presă că manifestațiile sunt menite să boicoteze intrarea Bulgariei în zona euro.

Subiecte în articol: boiko borisov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri