Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

de Maria Coman    |   

Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări anxioase sau depresive, probleme legate de somn și alte dezechilibre emoționale. Metodele clasice - psihoterapie sau tratament medicamentos - pot fi înlocuite cu cele alternative. Iar una dintre terapiile considerate utile atât pentru adulți, cât și pentru copii este terapia florală Bach. 

” Remediile florale Bach acţionează conform principiului foiţelor de ceapă, din strat în strat, treptat, pentru a ajunge la miezul acesteia, unde este înscrisă adevărata noastră personalitate. Fiecare remediu tratează o stare specifică şi în funcţie de situaţie putem alege unul sau mai multe remedii, reacţiile noastre emoționale fiind complexe.

Remediile florale nu acţionează în mod direct la nivelul corpului fizic. Așadar, nu avem remedii florale pentru astm, ulcer, artrită sau alte afecţiuni fizice. Nu avem remedii florale care să acţioneze în mod direct la nivel celular.

În schimb, avem remedii florale Bach pentru stări de panică, depresie, lipsa de încredere în propria persoană, şoc, suferinţa afectivă, insomnie, dificultăƫi de concentrare, de adaptare la situații, locuri și oameni noi, frici, fobii, lipsa unei direcții sau orientării în viață, gânduri obsesive, invidie, resentiment, vinovăţie, regret, dezamăgire, încăpăţânare, nerăbdare sau lipsa speranţei”, explică specialiștii. 

Cele 39 de remedii florale din cadrul sistemului de vindecare dezvoltat de către medicul britanic Edward Bach reprezintă soluția naturală, simplă, lipsită de toxicitate, compatibilă cu alte tratamente pentru păstrarea sănătății psiho-emoționale, astfel încât  tiparele comportamentale negative să  nu ajungă să se manifeste în corpul fizic sub forma de boli.

Administrată la timp tuturor categoriilor de vârstă, terapia contribuie la evitarea anxietății, depresiei, agresivității, tendințelor de izolare, nervozității, scăderii încrederii în sine, oboselii și dezvoltării sentimentului de singurătate. 

 

„Boala poate fi prevenită înainte de debut sau poate fi oprită în stadiile sale timpurii dacă sunt întreprinse eforturile corective spirituale și mentale adecvate. Plantele care ne-au fost date prin grația creatorului tuturor lucrurilor ne scapă de temeri și griji și ne fac să ne simțim mai buni, mai adaptati și mai fericiți”

dr. Edward Bach

Subiecte în articol: Terapia florală
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri