Jurnalul.ro Timp liber Relatii Top 4 lucruri prin care poți avea o relaţie fericită de cuplu pentru mult timp

Top 4 lucruri prin care poți avea o relaţie fericită de cuplu pentru mult timp

Relaţia de cuplu este una dintre cele mai importante legături pe care le poţi avea într-o viaţă. Indiferent de copilărie, dacă a fost grea sau plină de evenimente fericite, relaţia pe care o ai cu jumătatea ta poate fi cea care te împlineşte. De aceea, este important ca aceasta, odată cu trecerea timpului, să se dezvolte armonios, iar flacăra să rămână vie.

Relația dintre partenerii căsătoriți este una dintre cele mai importante legături pe care le poate avea orice persoană. Astfel, nu este deloc surprinzător faptul că tot mai multe cupluri caută, în mod constant, modalități de a asigura succesul căsniciei lor. Contrar a ceea ce ai putea crede la 20 de ani, căsătoria nu este sortită să devină monotonă şi plictisitoare. 

Este important ca ambii parteneri să se concentrează în aceeaşi direcţie şi să nu se lase pradă tentaţiei de a lăsa lucrurile să meargă în virtutea inerţiei. Astfel, dragostea, elementul principal din această ecuaţie, va avea întotdeauna puterea de a face față oricăror provocări pe care le-ar pune viața în cale. Aşadar, iată patru moduri prin care poţi face ca relaţia voastră de cuplu să devină tot mai puternică:

  1. Micile detalii chiar fac marile diferenţe

De multe ori, ne concentrăm pe aspectele majore din viaţa noastră, şi pare că uităm de micile gesturi. Să vă ţineţi de mână atunci când mergeţi pe stradă ori să vă sărutaţi întotdeauna înainte de a pleca din casă sunt doar două dintre micile detalii care pot face o mare diferenţă în viaţa voastră de cuplu. 

Poate fi tentant ca, din obişnuinţă, să laşi deoparte acele gesturi făcute din amabilitate. Nu uita să-i mulţumeşti partenerului tău pentru fiecare lucru pe care îl face, indiferent dacă îţi prepară cafeaua dimineaţa sau vine să te ia de la job. Deşi sunt gesturi normale într-un cuplu, verbalizarea recunoştinţei va conta mult pentru celălalt. 

  1. Nu renunţaţi la romantism 

Gesturile romantice pe care le făceaţi la începutul relaţiei voastre pot avea acelaşi impact şi la 10 sau 15 ani de când aţi făcut schimb de verighete aur în faţa Domnului. Gândiţi-vă la acele lucruri pe care le făceaţi împreună şi cât de mult au contat atunci. Care este sentimentul ce vă inundă sufletul la aceste gânduri? Puteţi apela la gesturi mărețe, precum pregătirea unei vacanţe surpriză, sau pur şi simplu să vă aşteptaţi jumătatea cu o cină romantică acasă, în timpul săptămânii, fără niciun motiv concret de sărbătoare. 

În plus, studiile arată că există o legătură strânsă între dragostea romantică și privirea unul în ochii celuilalt, iar pentru asta nu aveţi nevoie decât de voi doi. 

  1. Deconectaţi-vă de la tehnologie atunci când petreceţi timp împreună 

O modalitate de a menține dragostea în viața de cuplu este deconectarea de la tehnologie. Un studiu a constatat că până şi simpla prezenţă a unui telefon mobil poate distrage atenția și poate avea o influență negativă asupra interacțiunilor sociale. Asta înseamnă că doar a avea telefonul mobil în aceeași cameră în timp ce vorbești cu partenerul tău poate fi dăunător pentru timpul vostru. 

Există o mulțime de motive pentru a vă deconecta temporar de la tehnologie, cum ar fi studiile care sugerează că dispozitivele care emit lumină vă pot afecta calitatea somnului, crește riscul de probleme de sănătate mintală și inhiba formarea memoriei pe termen scurt. 

  1. Sărbătoriţi împreună fiecare triumf

Odată ce nu mai suntem copii, pare tot mai greu să descoperim lucrurile care simţim că merită a fi, cu adevărat, sărbătorite. Ei bine, acest lucru poate fi dăunător atât cuplului, cât şi fiecărei persoane în parte. Cuplurile fericite adoră să sărbătorească împreună, fie că este vorba despre cea mai recentă aniversare, o avansare în carieră sau micuțul lor tocmai a primit un rol în piesa școlii. Acest lucru ajută la creşterea moralului şi la crearea spiritului de echipă. 

Nu există un regulament pe care să-l urmezi pentru a te asigura că poţi avea o relaţie fericită şi sănătoasă până la finalul vieţii. Însă, ştim cu certitudine că, atât timp cât te bucuri de fiecare moment împreună cu celălalt şi nu încetezi să-l surprinzi, dragostea voastră nu poate decât să crească, odată cu trecerea timpului. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri