Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Transformă criza existențială într-o oportunitate de creștere prin acești 8 pași simpli

Transformă criza existențială într-o oportunitate de creștere prin acești 8 pași simpli

de Andreea Tiron    |   

O criză existențială apare atunci când nu te mai simți mulțumit de ceea ce percepi drept sensul vieții, nivelul tău de fericire sau scopul tău.

Intervine frica de moarte, teama de viitor sau devii sensibil la lucruri care, în mod normal, nu te-ar deranja. Te poți trezi întrebându-te cine ești, unde aparții sau care este scopul tău în viață. 

Vestea bună este că, odată ce devii conștient de criza existențială prin care treci, există modalități de a face față și de a o gestiona, transmite yourtango.com.

Iată 8 modalități de a transforma prima ta criză existențială într-o oportunitate de creștere:

1. Fă schimbări

Acum că ești conștient de criza ta existențială, ești într-o poziție mai bună să faci unele schimbări. Nu te arunca să schimbi totul deodată, deoarece acest lucru rar duce la rezultate bune. Acordă-ți timp să reflectezi, să explorezi și să-ți definești viața după propriile tale standarde.

2. Păstreaz-o în prim-planul minții tale

Dacă încerci să o reprimi și să nu o abordezi, nu faci decât să amâni inevitabilul. Abordeaz-o cât mai devreme. Te vei simți mai bine știind că nu ai irosit mai mult timp decât simți deja că ai irosit.

3. Nu uita de hobby-uri!

În timp ce explorezi și faci schimbări, implică-te în hobby-uri sau activități care îți permit să-ți odihnești mintea și gândurile pentru o vreme. Nu vrei să fii blocat în mintea ta tot timpul. Studiile arată că a avea un hobby contribuie la o sănătate mai bună, mai multă fericire, mai puține simptome de depresie și o satisfacție mai mare în viață.

4. Înconjoară-te de lucruri pozitive

Fie că e vorba de muzică, artă sau altceva cu totul, concentrează-te pe lucruri care emană vibrații și energie pozitive. Când faci asta, vei avea o stare de spirit mult mai bună, iar atenția ta va fi îndreptată în direcția corectă.

5. Identifică ce a declanșat criza

A fost ceva legat de muncă, relații sau altceva? Aceasta te va ajuta să crești și să te schimbi în restul vieții tale, pentru că nu va mai fi la fel de copleșitor odată ce poți identifica declanșatorul. Vei fi mai bine pregătit dacă va mai apărea o astfel de criză.

6. Privește viața prin propria ta lentilă

Nu privi viața printr-o lentilă socială sau politică. Tu deții controlul asupra vieții tale, așa că nu permite forțelor externe să o deformeze sau să o influențeze.

7. Nu ești singur

Amintește-ți că aceasta este o problemă comună și că mulți oameni trec prin ea. De fapt, un sondaj realizat de Science of People a constatat că 67,9% dintre oameni spun că au experimentat o criză existențială. Asta nu face criza mai puțin reală pentru tine, dar știind că nu ești singur poate ajuta.

8. Distracție

Viața e scurtă, și odată ce depășești șocul inițial și realizezi că nu trăim pentru totdeauna, vei folosi mai bine timpul și vei face ca fiecare moment să conteze.

În final, nimeni în afară de tine nu îți poate defini scopul în viață sau ceea ce ar trebui să faci. Asigură-te că îți acorzi timp să te înțelegi pe tine însuți și drumul tău în viață. Notează-ți valorile și convingerile adevărate și fă mici schimbări subtile, care vor deveni în cele din urmă un proces natural pe măsură ce avansezi în viață.

Atâta timp cât depui efortul să îți rezolvi criza existențială, vei rămâne mulțumit cu viața ta și cu drumul pe care te afli.

Subiecte în articol: criza frica energie pozitiva
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri