Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, entuziasmat de „geniul” lui Putin în criza din Ucraina

Trump, entuziasmat de „geniul” lui Putin în criza din Ucraina

Donald Trump a văzut sclipire de „geniu” în strategia preşedintelui rus, Vladimir Putin, în privința Ucrainei, criticând, marţi, gestionarea crizei de către succesorul său Joe Biden, informează AFP.

Trump a urmărit discursul de luni al lui Vladimir Putin, în care preşedintele rus a declarat că recunoaşte independenţa a două teritorii separatiste din Ucraina, precizând: „Am spus, este un geniu”.

„Cât de deştept este”, a adăugat fostul preşedinte despre Vladimir Putin, lăudând în trecere relaţia sa cu liderul rus.

Apropierea dintre cei doi a fost în trecut subiectul unor puternice critici.

Subliniind că îl cunoaşte „foarte bine” pe Putin, miliardarul american a mai apreciat într-un comunicat că liderul rus „nu ar fi făcut niciodată sub administraţia Trump ceea ce face acum”.

Denunţând apoi modul în care succesorul său, Joe Biden, gestionează dosarul, el a spus că „nu a existat absolut niciun motiv pentru ca situaţia care se desfăşoară în prezent în Ucraina să aibă loc”.

Trump, care cochetează cu posibilitatea de a reveni în cursa pentru Casa Albă, a calificat pe de altă parte ca „slabe” sancţiunile adoptate pentru moment de administraţia Biden.

„Sunt nesemnificative în comparaţie cu cucerirea unei ţări şi a unor terenuri situate strategic”, a acuzat fostul preşedinte.

„Putin nu numai că obţine ceea ce şi-a dorit întotdeauna, dar devine din ce în ce mai bogat datorită avântului gazelor şi petrolului”, a adăugat el.

După primele sancţiuni prudente, care vizau în special teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, Casa Albă şi-a înăsprit marţi răspunsul împotriva Moscovei, dezvăluind noi sancţiuni care ţintesc în special sectorul bancar rus.

Subiecte în articol: Donald Trump
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri