Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia evacuează 2.000 de cetățeni din Beirut, cu o navă amfibie

Turcia evacuează 2.000 de cetățeni din Beirut, cu o navă amfibie

de Redacția Jurnalul    |   

Mai bine de 2.000 de cetățeni turci au început să fie evacuați din Beirut, Liban, cu ajutorul unei nave militare turcești, în contextul atacurilor aeriene israeliene ce vizează gruparea Hezbollah, scrie The Times of Israel.

Evacuarea este coordonată de TCG Bayraktar, o navă de debarcare amfibie, care a adus și 300 de tone de ajutoare umanitare din Turcia, incluzând alimente, kituri de igienă, paturi și corturi.

O femeie de origine turcă stabilită în Beirut a declarat pentru Associated Press că decizia de a părăsi capitala libaneză a fost luată după ce o bombă a lovit strada de lângă locuința lor. „Din acel moment am decis că nu mai vreau să rămân în Beirut”, a spus ea.

Pe lângă cetățenii turci, au cerut evacuare inclusiv cetățeni din Bulgaria, România și Kazahstan. Autoritățile nu au furnizat cifre exacte referitoare la numărul de persoane străine evacuate.

Soldat israelian mort în confruntările cu Hezbollah din Liban

Forțele de Apărare Israeliene au anunțat moartea sergentului major în rezervă, Ronny Ganizate, de 36 de ani, în timpul confruntărilor cu Hezbollah în sudul Libanului, scrie The Times of Israel.

Ganizate a fost membru al Batalionului 5030 al Brigăzii Alon și este al 12-lea soldat israelian ucis în ofensiva terestră împotriva Hezbollah și în operațiunile de pe graniță.

În același incident, un alt soldat rezervist din batalion a fost grav rănit și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: evacuare liban Turcia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri