Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina finanțează apărarea împotriva Rusiei cu donații în criptomonede

Ucraina finanțează apărarea împotriva Rusiei cu donații în criptomonede

Ucraina a primit donații în criptomonede după izbucnirea ostilităților cu Rusia, astfel încât a putut să aloce fonduri apărării fără să depindă de bănci, arată o analiză eToro. 

Autoritățile de la Kiev a impus reguli mai stricte pentru transferurile de bani, astfel încât cumpărătorii ucraineni preferă criptomoneda USDT a Tether, conectată la dolarul american, care a fost mai stabilă în ultimul timp.

"În ultimele zile, cererea pentru Tether şi alte token-uri pe prima linie a fost o reamintire grăitoare a importanţei criptoactivelor, nu doar ca o alternativă atunci când încrederea în monedele tradiţionale şi accesul la acestea este grav limitat, ci şi ca instrument de schimbare a mentalităţii colective", spune Simon Peters, analist eToro.

Ucraina a adoptat o lege în 2021 prin care a permis băncii centrale să emită propria monedă digitală. 

Acum, ONG-urile din această țară au primit donații în monede digitale, un singur donator trimițând circa 3 milioane de dolari în bitcoin. Până în prezent există circa 4.000 de donații importante în criptomonede. 

Pe plan internațional, piața de criptomonedelor a scăzut din cauza conflictului din Ucraina. Bitcoin a scăzut la jumătate din valoarea sa anterioară, ajungând la circa 38.000 de dolari, iar Etherum valoarează 2.600 de dolari. 


 

Subiecte în articol: ucraina Rusia criptomonede
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri