Jurnalul.ro Sport Sporturi Ucraina trimite 140 de sportivi la Jocurile Olimpice, un minim istoric

Ucraina trimite 140 de sportivi la Jocurile Olimpice, un minim istoric

de Redacția Jurnalul    |   

Ucraina va trimite la ediția pariziană a Jocurilor Olimpice un număr de 140 de sportivi. Cifra marchează un record negativ. Acesta este cel mai mic număr de sportivi pe care țara l-a prezentat în istoria sa la Jocurile Olimpice și în competițiile sportive internaționale.

Datele au ieșit la iveală în timpul unei conferințe de presă a lui Vadym Gutzeit, președintele Comitetului Național Olimpic al Ucrainei. Un număr cu 15 sportivi în plus a fost până acum cel mai mic pentru o delegație ucraineană, la Jocurile de la Tokyo 2020.

„Până în prezent, am încheiat procesul de selecție cu 124 de licențe. Acestea aparțin celor 140 de implicați care vor concura în 23 de probe din programul prevăzut pentru evenimentul de la Paris", a notat Gutzeit, care a precizat încă de acum o lună că majoritatea sportivilor ucraineni își finalizează pregătirea preolimpică în afara țării din cauza pericolului reprezentat de invazia rusă.

Potrivit Comitetului olimpic ucrainean, mai mult de 400 de sportivi profesioniști au murit în luptă din februarie 2022, în timp ce mulți alții și-au suspendat cariera pentru a se înrola în armată.

Sportivii ruși, precum și sportivii din Belarus, vor fi prezenți la Jocurile Olimpice de la Paris doar în calitate de participanți individuali neutri și cu numeroase restricții, a anunțat în martie Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Acești sportivi vor fi doar câteva zeci și nici măcar nu vor fi prezenți la ceremonia de deschidere a jocurilor din 26 iulie.

Ucraina își va baza participarea pe sporturile individuale, singurul sport de echipă în care va concura fiind fotbalul. Trebuie remarcat faptul că este pentru prima dată când echipa națională de fotbal participă la Jocurile Olimpice de la obținerea independenței țării.

Ucrainenii vor fi reprezentați la breakdance și escaladă, lucru fără precedent până acum, iar atletismul va fi disciplina cu cel mai mare număr de sportivi, în total 25.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Paris 2024 Ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri