Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Ce spune Dacian Cioloș după întâlnirea cu PNL

UPDATE Ce spune Dacian Cioloș după întâlnirea cu PNL

„Explorăm dacă este posibil sau nu să refacem coaliția, iar PNL va trebui să decidă acest lucru după întâlnirea cu PSD”, spune liderul USR, Dacian Cioloș, după întâlnirea cu liderii liberali.

„Am discutat în primul rând despre ideea refacerii coaliției. E o decizie pe care PNL va trebui să o ia în urma întâlnirilor cu cei de la PSD. Noi am spus că dacă începem negocierile pentru refacerea coaliției trebuie să fie un mesaj clar din partea conducerii PNL că dorește lucrul acesta și nu negocieri și cu PSD. Am convenit că dacă începem discuțiile pentru refacerea coaliției data viitoare ar trebui să participe și colegii de la UDMR”, spune Dacian Cioloș.

El a spus că urgența ar fi luarea unor măsuri pentru gestionarea crizei sanitare.

„Nu am discutat nume, ci principii și am acceptat principiul ca premierul să fie de la PNL. Am simțit că există disponibilitate (pentru refacerea coaliției - n.r.), dar eu nu mă mai iau după simțăminte. Până nu văd, nu cred. Așteptăm să aibă discuția cu PSD, să-și facă calculele și până la sfârșitul zilei sau începutul zilei de mâine o să vină cu un răspuns să vedem dacă mergem mai departe sau nu. Explorăm dacă este posibil sau nu să refacem coaliția”, adaugă Cioloș.

El precizează că USR nu și-a schimbat solicitarea ca Florin Cîțu să nu mai fie premier.

ȘTIRE INIȚIALĂ Dacian Cioloș a anunțat, miercuri, care sunt condițiile USR pentru refacerea alianței de guvernare cu PNL și UDMR. Anunțul a fost făcut înainte de întâlnirea cu delegația PNL.

USR e gata să susțină orice inițiativă legislativă care să ajute la deblocarea crizei din domeniile de sănătate și energie, a declarat Dacian Cioloș.

"În paralel putem negocia calendarul măsurilor din programul de guvernare, structura bugetului și procedura privind luarea deciziilor la nivel guvernamental și în coaliție", a mai spus Cioloș.

Președintele USR a adăugat că așteaptă decizia liberalilor. „PNL trebuie să-și dorească asta ca să începem discuții serioase”, a precizat Dacian Cioloș.

Declarațiile au fost făcute înainte de întâlnirea cu liderii PNL în care se va stabili dacă partidele pot reface alianța de guvernare.

Mediafax

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri