Jurnalul.ro Ştiri Locale Un urs a distrus trei stupi la Bumbeşti Jiu

Un urs a distrus trei stupi la Bumbeşti Jiu

de Redacția Jurnalul    |   

Prezenţa unui urs a fost semnalată, marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, într-o gospodărie din localitatea Bumbeşti Jiu, animalul sălbatic distrugând trei stupi, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj.

Potrivit sursei citate, au fost înregistrate trei apeluri la 112 care semnalau prezenţa ursului.

"În cursul zilei şi nopţii trecute, IJJ Gorj a primit mai multe apeluri SNUAU 112, iar trei dintre acestea semnalau prezenţa unui urs în grădina unei case din localitatea Bumbeşti Jiu - Vişina, care a distrus trei stupi. Jandarmii gorjeni s-au deplasat atât pe timpul zilei cât şi în cursul nopţii la faţa locului pentru a lua măsuri de siguranţă a cetăţenilor sau a bunurilor acestora prin delimitarea zonei şi desfăşurarea de activităţi specifice pentru verificarea zonei unde a fost observat ursul şi îndepărtarea acestuia, însă ursul nu a mai fost găsit la faţa locului. Totodată, jandarmii gorjeni au utilizat semnale acustice şi vizuale pentru a elimina pericolul unei întoarceri în zonă", au precizat reprezentanţii IJJ Gorj.

Conform acestora, în conformitate cu prevederile OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, echipa de intervenţie formată din responsabilii instituţiilor cu atribuţii în domeniu stabileşte gradual metodele de intervenţie.

În situaţii similare, jandarmii le recomandă persoanelor să nu se apropie de animalele sălbatice, să se îndepărteze de zona de pericol şi să sesizeze de urgenţă autorităţile competente prin 112.

AGERPRES

Subiecte în articol: bumbeşti jiu gorj stupi urs
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri