Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen avertizează China să nu furnizeze armament Rusiei

Ursula von der Leyen avertizează China să nu furnizeze armament Rusiei

de Redacția Jurnalul    |   

O eventuală decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei ar afecta "semnificativ" relaţiile Beijingului cu Uniunea Europeană, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, confirmând intenţia preşedintelui chinez Xi Jinping de a discuta cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Înarmarea agresorului este o încălcare clară a dreptului internaţional. Acest lucru ar afecta semnificativ relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China", a afirmat Ursula von der Leyen, în cursul vizitei oficiale pe care o efectuează la Beijing împreună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

"A fost interesant să aflu că preşedintele Xi a confirmat intenţia de a discuta" cu Zelenski, a precizat Ursula von der Leyen, potrivit agenţiei Reuters, considerând "pozitiv" acest lucru. Conversaţia va avea loc "la momentul potrivit", "când vor fi îndeplinite condiţiile", a subliniat preşedintele Comisiei Europene, confirmând o informaţie anunţată anterior de un diplomat francez.

Preşedintele Emmanuel Macron a pledat joi, la Beijing, pentru negocieri de pace între Rusia şi Ucraina, evidenţiind rolul important pe care l-ar putea avea China. "Este necesară reluarea discuţiilor cât mai rapid posibil, pentru construirea unei păci durabile", a declarat Emmanuel Macron. "Ştiu că pot conta pe dumneavoastră pentru a readuce Rusia la raţiune şi pe toată lumea la masa negocierilor", a insistat Emmanuel Macron, adresându-i-se preşedintelui Chinei, Xi Jinping.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Ursula von der Leyen China
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri