Jurnalul.ro Sport Sporturi Victorie rapidă pentru Simona Halep. Urmează „coșmarul de la Roland Garros”

Victorie rapidă pentru Simona Halep. Urmează „coșmarul de la Roland Garros”

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (23 de ani, 36 WTA) cu scorul de 6-1 6-3 și se califică în optimi la Australian Open. Meciul a durat 78 de minute.


Românca a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Românca va juca în turul următor cu învingătoarea partidei Iga Swiatek – Fiora Ferro.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri