Jurnalul.ro Ştiri Externe Cinci voluntari din mai multe țări au fost omorâți în Gaza

Cinci voluntari din mai multe țări au fost omorâți în Gaza

de Redacția Jurnalul    |   

Cinci voluntari de naționalități diferite au fost omorâți în Gaza. Mașina în care se aflau ei a fost lovită în timpul unui atac aerian. Voluntarii au ajuns în Gaza cu vapoare încărcate cu alimente.

Voluntarii ajutau la livrarea ajutoarelor transportate cu o navă din Cipru, când mașina lor a fost lovită într-un atac aerian, potrivit Sky News. Victimele sunt din Marea Britanie, Polonia și Australia. În mașină se află și un palestinian. Naţionalitatea celei de-a cincea persoane rămâne necunoscută. Voluntarii lucrau cu World Central Kitchen, care oferă hrană palestinienilor refugiați.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea lor. Reprezentanții organizației au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.
Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanțe familiei voluntarului australian și l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicații.

Reprezentanții Forțelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfășoară o analiză amănunțită la cele mai înalte niveluri pentru a înțelege circumstanțele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au avut la bord aproximativ 400 de tone de alimente și provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite și World Central Kitchen.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: voluntari ucişi gaza
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri