Jurnalul.ro Cultură Carte Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la BMB

Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la BMB

de Magdalena Popa Buluc    |   

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti sărbătorește miercuri, 15 februarie,  Ziua Națională a Culturii printr-o serie de activități cultural – educative desfășurate în filialele din rețea.

Ziua Națională a Lecturii este prilej de sărbătoare din anul 2022, având drept scop încurajarea lecturii în rândul populației.

Filialele Bibliotecii Metropolitane București organizează ateliere de lectură după cum urmează:

Elevii Liceului Teoretic Victor Babeș vor primi vizita colegilor noștri de la Filiala Dimitrie Cantemir pentru un atelier de lectură, miercuri, 15 februarie. Joi, 16 februarie, ora 10:00, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani vor participa la un atelier de lectură, în cadrul Filialei Dimitrie Cantemir.

Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani vor participa miercuri, de la ora 13:00, la Ora de povești organizată în Filiala Gheorghe Șincai.

La Școala Gimnazială nr. 142 se va organiza o sesiune de lectură a bibliotecarilor de la Filiala George Topîrceanu.

„Lectura te face Om Mare” este titulatura sub care se va desfășura sărbătorirea Zilei Naționale a Lecturii în cadrul Filialei Petre Ispirescu.

Filiala Alexandru Macedonski primește vizita elevilor de la Școala Gimnazială nr. 165, miercuri, de la ora 10:00, pentru un atelier de creativitate și lectură.

Ziua Națională a Lecturii va fi sărbatorită și de către Filiala Lucian Blaga, Filiala Nicolae Labiș, Filiala Nichita Stănescu, Filiala Marin Preda, Filiala Dimitrie Bolintineanu, Filiala  Nicolae Bălcescu, Filiala Vasile Alecsandri.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri