Zmeura este bogată în ingrediente valoroase, cu o gamă de substanţe fitochimice care protejează sănătatea celulară şi reglează enzimele.
Zmeura ajută la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi obezitatea, diabetul de tip 2 şi bolile cardiovasculare. De interes deosebit este acidul elagic, pentru că are proprietăti antiinflamatorii. Beneficiile anticancer ale fructelor au fost atribuite mult timp antioxidanţilor şi substanţelor fitochimice.
În studiile medicale asupra cancerelor la sân, de col uterin, de esofag şi de prostată s-a demonstarat că fitochimicalele din zmeură joacă un rol important în reducerea stresului oxidativ, inflamaţiei şi în dezvoltarea şi proliferarea celulelor canceroase. Datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi, zmeura protejează de degenerescenţa maculară.
Fructele sunt .........
Citește mai departe despre cât de sănătos este consumul de zmeură
Sursa foto: Pixabay