x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cel mai bun instructor Photoshop din lume este român!

Cel mai bun instructor Photoshop din lume este român!

14 Oct 2020   •   11:41
Cel mai bun instructor Photoshop din lume este român!

Cristian Barin ocupă prima poziție pe cuvântul cheie „Photoshop” pe cea mai mare platformă de cursuri online din lume. Udemy, companie evaluată la 2 miliarde de dolari, are peste 35 de milioane de studenți, 57.000 de instructori și peste 130.000 de cursuri publicate pe platformă.

Cristian Barin ocupă prima poziție pe cuvântul cheie „Photoshop” pe cea mai mare platformă de cursuri online din lume. Udemy, companie evaluată la 2 miliarde de dolari, are peste 35 de milioane de studenți, 57.000 de instructori și peste 130.000 de cursuri publicate pe platformă.

Instructorul român excelează în acest mediu ultracompetitiv: are 3 cursuri Photoshop în top 12 în categoria Design, peste 220.000 de studenți i-au cumpărat cursurile în limba engleză, a primit peste 30.000 de recenzii, marea majoritate extrem de pozitive, iar câștigurile lui depășesc suma de un milion de dolari, după cum detaliază în lux de amănunte în cartea sa Un Milion din Photoshop.

Acum predă și în limba română prin materialul Curs Complet Photoshop: De la Începător la Avansat. 24 de ore video, 200 de lecții, acces nelimitat, recenzii 100% pozitive.

Cum a început aventura Photoshop?

După facultatea de contabilitate am lucrat ca agent de vânzări ca să mă pot muta din casă părinților. Vindeam cosmetice în București pe o caniculă aprigă. Nu îmi plăcea, câștigăm foarte puțin și eram din ce în ce mai frustrat.

Am descoperit platforma 99designs unde se publicau proiecte web design. Nu mă pricepeam la programare, dar aici nu era necesar! Clienții cereau site-ul desenate în Photoshop … și atât! Așa am decis să învăț Photoshop pe cont propriu.

Am lucrat într-un ritm fenomenal și, pe scurt, am câștigat peste $50.000 desenând site-uri în Photoshop pe această platformă, lucru bine documentat într-un interviu pe blogul oficial 99designs. Desigur că nu am câștigat aceasta sumă peste noapte, ci în aproximativ 2 ani, însă primele rezultate pozitive, anume primii $1240, au venit după doar câteva săptămâni. Am înțeles că mă pot întreține fără probleme dacă folosesc Photoshop într-un mod inteligent. După câțiva ani de freelancing, am înființat o firmă care concepea aplicații Android în aria de personalizare.

Cu o echipă de peste 20 de persoane, majoritatea designeri, am folosit Photoshop ca să facem niște aplicații excelente. Rezultatul? Peste 120 de milioane de descărcări. Photoshop mi-a schimbat viața într-un mod în care nu îmi imaginăm!

De unde eticheta de “expert Photoshop”?

 

Sună pompos, dar asta înseamnă că am fost la un centru autorizat Adobe, în cazul meu, Pearson Vue, și am dat un examen de două ore prin care mi-au fost testate cunoștințele. Astfel am devenit Photoshop ACE, adică Adobe Certified Expert. Mă bucur că am și titulatura de Photoshop ACI, anume Adobe Certified Instructor. Sunt singurul instructor român cu această acreditare.

Predau Photoshop din 2013, folosesc programul în mod intensiv din 2010, am experiență vastă ca freelancer, iar recent am creat un curs Photoshop pentru Adobe pentru toți începătorii care cumpără programul (acest curs nu este încă disponibil publicului larg). Pentru mine a fost o mare realizare să lucrez cu oameni din compania Adobe în mod direct.

Trebuie menționat că nu mă consider „vârful piramidei”. Există multe lucruri pe care nu le cunosc despre program. M-am specializat pe graphic design, web design și app design. În schimb nu m-au pasionat subiecte de genul digital painting, fotografie sau retușare de portrete „high end”. Continui să învăț în fiecare zi.

Cum am început să predau Photoshop?

După ce am câștigat zeci de concursuri de web design pe platforma 99designs în față unor graficieni cu mult mai multă experiență, am realizat că fac ceva diferit față de competitorii mei. Toate tehnicile mele erau bazate pe niște concepte de genul viteză cât mai mare, simetrie, simplitate, contrast puternic, dar și lucruri de genul concentrare maximă, reutilizarea resurselor, împărțirea zilei în sesiuni de lucru, și tot așa. Totuși, aceste informații nu se regăseau în cursurile Photoshop/web design disponibile pe piață.

Am urmărit tot ce se putea urmări în materie de cursuri Photoshop, însă spre surprinderea mea acei instructori, considerați de top, nu acopereau acele concepte care mă ajutau să câștig proiecte.

În plus, chiar și cursurile considerate „pentru avansați” erau, de fapt, plictisitoare și prea puțin concise. Căutăm informație practică, pe care o puteam utiliza imediat în proiectele mele reale. În schimb, acești instructori arătău tehnici și informații pur teoretice, rupte de ceea ce se cerea pe platformele de freelancing.

Așa că am decis să predau eu ceea ce aceștia nu acopereau. Tehnici reale pe care oricine le poate aplica imediat. În plus, am simplificat modul în care percepem Photoshop menționând clar studenților mei ceea ce eu consider ca fiind cu adevărat util. În felul acesta persoană care vrea să învețe Photoshop nu se mai simte intimidată de interfața aparent copleșitoare deoarece eu îi prezint acele câteva funcții pe care le va folosi în marea majoritatea a proiectelor.

Această abordare axată pe rezultate cât mai rapide, fără să fii nevoit să studiezi zeci sau sute de ore, m-a făcut remarcat. Studenții mei, mai presus de orice, au apreciat faptul că pot învăța Photoshop într-un mod facil și distractiv.

Care a fost primul curs Photoshop?

Learn Photoshop, Web Design & Profitable Freelancing. A durat 8 luni să îl creez. Ridicol de mult. Nu aveam un microfon bun, iar engleza mea avea un accent supărător pentru mulți ascultători, așa că am decis să angajez un voice actor. Acesta a fost foarte scump așa că doar două-trei ore din cele 15 au fost înregistrate profesionist. Chiar și așa, cursul a avut un succes incredibil. După 4 luni în care am avut vânzări derizorii, cursul a intrat în vizorul Udemy, a fost promovat și a „explodat”.

Rezultatul? Peste 50.000 de studenți, un venit total de 6 cifre, dar cel mai important – recenzii excelente.

De ce predau acum?

Mai mult decât orice aș fi vrut un pic de ajutor la începutul carierei mele de designer. Banii erau puțini, stresul mare, viața dificilă. În acel moment, aș fi făcut orice să am parte de un curs de genul Learn Photoshop, Web Design & Profitable Freelancing. De aceea predau. Vreau să ajut pentru că pot. Simt că pot transmite ceva util.

Banii pe care îi câștig din predat sunt buni, da, dar mă bucur enorm când văd mesaje de la studenți din țări de lumea a treia care câștigă bani buni datorită cursurilor mele. Persoane pentru care un concurs câștigat de $700 înseamnă salariul pe câteva luni. Asta este ceva cu adevărat deosebit. Citesc cu mare plăcere recenziile mele, atât în limba engleză, cât și în limba română.

De ce nu recomanzi YouTube pentru a învață Photoshop?

Cursul meu are o dificultate progresivă, exerciții foarte bine gandite și o structura excelentă. Asta înseamnă că începem cu bazele Photoshop. Nu presupun că ai cunosținte anterioare. În felul acesta poți să îmi urmărești instrucțiunile, exercițiile și sfaturile fără să ai bătăi de cap. Pornim împreună de la un punct bine stabilit și apoi parcurgem tot drumul, pas cu pas. Iar asta fiindcă există o structură concepută pe baza multor ani de experiență.

Gândește-te la școală. Matematica, spre exemplu, îți este predată într-un mod gradual. Cum ar fi să faci permutări sau matrice în clasa a IV-a? Apoi adunări în clasa a XI-a? Nu ar avea sens. Nu poți sări de la subiect la subiect fiindcă așa ai găsit lecțiile pe internet.

Pe YouTube poți află răspunsuri la întrebări precise, însă ce faci dacă nu știi ce întrebări ai? Ca să folosesc o analogie, când înveți Photoshop de pe YouTube e ca și cum te uiți la un serial cu multe episoade și sezoane, dar nu într-o ordine anume. Sigur, afli diverse informații, însă nu știi care e ideea de ansamblu.

De ce predau în limba română?

Deși majoritatea românilor înțeleg limba engleză fără probleme, anumite lucruri sunt mult mai ușor de urmărit în română. În felul acesta te poți concentra pe conceptele din curs și mai puțin pe traducerea în timp real a celor auzite. În plus, mi se pare un mare avantaj să ai acces direct la un instructor Photoshop de top, oricând, prin e-mail sau live chat.

De aceea recomand cursul meu Complet Photoshop tuturor. De asemenea, avantajele unui curs online sunt clare – înveți în propriul tău ritm, nu te trezești dimineața să te duci la o sala de curs, nu pleci obosit de la locul de muncă actual la ora 18-19 ca să înveți încă două-trei ore. În plus, ai acces nelimitat la toate lecțiile așa încât poți să le revezi ori de câte ori dorești, primești ajutor imediat prin live chat, iar cel mai important – înveți prin exerciții interesante, nu prin teorie plictisitoare.

Cred cu tărie că un curs Photoshop este o necesitate în ziua de azi. Învață-l și descoperă oportunități noi!

 

×
Subiecte în articol: photoshop Cristian Barin