x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Atingerea unei eficiențe mai mari prin utilizarea jantelor de aliaj

Atingerea unei eficiențe mai mari prin utilizarea jantelor de aliaj

20 Apr 2022   •   12:38
Atingerea unei eficiențe mai mari prin utilizarea jantelor de aliaj

Printre numeroasele aspecte ce trebuie luate în calcul în ceea ce privește calitatea unei mașini, în orice aspect, este alegerea jantelor. Acestea trebuie să fie cât mai potrivite pentru anvelope, desigur, însă și pentru alte privințe, precum marimea lor comparativ cu dimensiunile mașinii, greutatea acestora, materialele din care sunt realizate și tot așa. Iar printre cele mai bune alegeri se numără jantele realizate din aliaje de materiale.

Comparativ cu cele realizate dintr-un singur metal, jantele de aliaj sunt în cele mai multe cazuri mai ușoare dar și mai rezistente, atât la efort mecanic cât și la diverși factori ce pot afecta metalul, precum apa sau agenți chimici de curățare și alte substanțe care în timp, pot duce la degradarea metalelor și a scăderii rezistenței și eficienței acestora.

Numeroase modele de jante aliaj, de cea mai bună calitate pot fi găsite în magazinul Elite Tiers Distribution, din Pitești, partener al multor brand-uri de echipamente auto din țară și de peste hotare, prin care să ne aduca produse de calitate, la un preț cât mai bun. Aici, cei ce dețin o mașină își pot găsi ușor un model de jante din aliaj potrivite pentru ei, având la dispoziție o gamă foarte variată de dimensiuni și modele, de la numeroși producători. Multe dintre acestea sunt realizate din aliaje de aluminiu și magneziu, care le oferă atât o rezistență mai mare dar le face de asemenea și mai usoare decât cele din oțel de exemplu.

Unul dintre principalele beneficii ale unor jante mai ușoare este un consum mai scăzut de combustibil, mașina având astfel o greutate mai mică. De asemenea, și manevrabilitatea poate fi îmbunătățită, atât în curbe cât și pe teren accidentat și nu numai.

Deși nu atât de multe, există cazuri în care jantele cedeaza, fie sub greutatea prea mare a mașinii sau datorită calității slabe a metrialelor din care sunt realizate, ducând astfel la apariția altor probleme, la sistemele de frânare sau direcție chiar și astfel costuri mari de reparație. Așadar, este indicat ca încă din start să alegem jante de calitate bună, atunci când le schimbăm pe cele vechi.

Jantele de aliaj pot fi realizate prin turnare dar și prin forjare, opțiunea mai bună, din toate punctele de vedere dar care are totuși un preț mai mare este a jantelor realizate prin forjare. Acestea devin mai rezistente dar și mai ușoare și oferă mașinii și șoferului mai multe avantaje. La rândul lor, acestea pot fi realizate dintr-o singură piesă sau mai multe, prinse prin șuruburi. Ambele sunt la fel de rezistente și eficiente însă sunt alese in special din punct de vedere al esteticii pe care o pot oferi mașinii.

Și în formă brută, nevopsite, jantele din aliaj au un aspect frumos, elegant. Însă, pentru o protecție și mai mare, mulți posesori de mașini aleg și tratarea și vopsirea acestora cu straturi de protecție pentru a le oferi în acest fel și o durată mai mare de viață. Pot fi atinse noi performanțe, economii și nivele de siguranță.

×