x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Când schimbăm consumabilele la mașina personală

Când schimbăm consumabilele la mașina personală

06 Aug 2015   •   22:08
Când schimbăm consumabilele la mașina personală
Sursa foto: Siarhei Hivoin/Getty Images/iStockphoto

Cel mai bine este să le schimbăm conform indicaţiilor producătorului trecute în cartea maşinii sau cea de service. Dacă nu o mai găsiţi, este bine ca uleiul de motor să fie schimbat anual dacă este vorba de unul sintetic sau semisintetic pentru că, indiferent de câţi kilometri faceţi, acesta devine acid după trecerea unui an.

Avantajele unui ulei sintetic este că poate ţine şi până la 30 de mii de kilometri. Tipul de ulei este trecut în documentele tehnice ale maşinii. Dacă nu le găsiţi şi nu aveţi o maşină cu pretenţii, un 10w40 vă acoperă necesităţile. Dacă nu folosiţi frecvent turaţii mari şi nu faceţi mulţi kilometri anual, puteţi să folosiţi un ulei mineral care este limitat ca număr de kilometri la 15 mii, dar poate fi ţinut mai mult timp.

Verificaţi regulat nivelul uleiului. Odată cu uleiul trebuie schimbat şi filtrul de ulei. Filtrul de aer se poate înlocui şi la mai mult de un an, dacă nu utilizaţi maşina prin mediu cu mult praf.

Filtrul de habitaclu îl schimbaţi când simţiţi miros de praf în interior sau nu mai aveţi debit la aer. Este bine ca anual să schimbaţi şi lichidul de frână sau antigelul, dar înlocuirea lor se poate face după ce au fost măsurate în service.
 

×
Subiecte în articol: auto consumabile