x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto GADGET AUTO. Legătura telefon-maşină

GADGET AUTO. Legătura telefon-maşină

de Cătălin F. Vărzaru    |    18 Noi 2015   •   22:15
GADGET AUTO. Legătura telefon-maşină

Computerele de bord ale modelelor noi furnizează o mulţime de informaţii despre starea maşinii, dar şi date care ajută la productivitatea călătoriei.

Pentru posesorii de automobile mai puţin sofisticate, acestea pot fi întinerite prin folosirea unor gadgeturi care fac legătura cu smartphoneurile omniprezente.

Practic, dispozitivul culege date furnizate în stare brută de ECU maşinii şi le prezintă într-un mod cât mai prietenos pe ecranul telefonului.

Piesa de bază este un adaptor care se conectează la mufa OBD a automobilului şi poate rămâne acolo timp îndelungat fără a crea probleme de funcţionare. Informaţiile sunt transmise prin intermediul bluetooth la telefon care le poate procesa cu ajutorul GPS-ul.

Astfel, pot fi calculate nu doar distanţa rămasă până la următoarea alimentare, ci şi consumul de combustibil pe anumite rute, în funcţie de trafic, modul de accelerare sau frânare sau câţi bani se pierde pe o viteză execesivă în anumite momente.

Evident, dispozitivul este capabil să afişeze şi codurile de eroare primite de la computerul maşinii sau orice altă disfuncţionalitate. Preţul unui asemenea dispozitiv, care are inclus şi programul pentru smartphone, este de circa 70 de dolari.

×
Subiecte în articol: gadget computer de bord