x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Invenție rusească. Cea mai urâtă electrică

Invenție rusească. Cea mai urâtă electrică

de Tudorel Muşat    |    03 Ian 2024   •   11:15
Invenție rusească. Cea mai urâtă electrică

Se numește „Amber” și este un concept integral rusesc. La prima vedere poate fi catalogată una dintre cele mai urâte mașini construite vreodată, deși s-ar fi vrut ceva similar cu un MINI.

Amber” este un vehicul din clasa L7 (cvadricicluri grele), cu o structură cadru-panou. Structura de rezistență este realizată din țevi, iar panourile sunt din compozite. Bugetul pentru dezvoltarea designului unui vehicul electric compact s-a ridicat la peste 480 de milioane de ruble (4,8 milioane de euro), iar crearea unui laborator de testare a vehiculelor a necesitat alte 427 de milioane de ruble (4,2 milioane de euro). Compania producătoare, Avtotor, din Kaliningrad, vrea să scoată 50.000 de unități pe an.

Bateria electrică poate fi închiriată. Toate componentele principale ale vehiculului electric - motor, invertor, plăci de control, baterii - au fost dezvoltate și fabricate în Rusia, a subliniat Institutul Politehnic din Moscova, care a mai precizat că mașina electrică va fi „compactă și accesibilă”.

 

×
Subiecte în articol: Amber Avtotor