x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mercedes-Benz va construi la Sebeș motoare pentru vehicule electrice din 2024

Mercedes-Benz va construi la Sebeș motoare pentru vehicule electrice din 2024

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   09:50
Mercedes-Benz va construi la Sebeș motoare pentru vehicule electrice din 2024
Sursa foto: Hepta

Constructorul german Mercedes-Benz va construi la Sebeș motoare pentru mașini electrice din anul 2024, scrie Reuters.

Producătorul auto a prezentat un plan de peste un miliard de euro pentru creșterea capacităților de producție a sistemelor electrice. 

"Nu există nicio uzină care să nu fie inclusă în acest plan" , a precizat directorul de producţie, Joerg Burzer.

Uzinele de la Kamenz şi Untertuerkheim, Germania, şi cea de la Beijing, China, care produc baterii pentru mașini electrice şi hibride se vor extinde și pentru modelele care se vor construi pe platformele MMA şi MB.EA. O altă fabrică din  Koelleda, Germania, aşteaptă să primească sprijinul autorităților zonale.
Uzinele de la Untertuerkheim, Beijing şi Sebeş vor construi motoare electrice pentru viitoarele platforme MMA şi MB.EA, iar fabricile dinHamburg şi Untertuerkheim vor rămâne principalele unităţi pentru asamblarea de punţi şi componente electrice.

Tranziția fabricilor europene pentru modelele electrice va fi planificată până în iunie 2023, pentru a începe producția efectivă în 2024. 
Uzina de la Sindelfingen, Germania va fi sediul principal pentru vehiculele high-end construite pe platforma AMG.EA, uzinele de la Bremen, Germania, şi Kecskemet, Ungaria, vor construi modelele de lux și cele de la Rastatt şi Kecskemet vor produce vehiculele entry-level.

Mercedes vrea să producă mașini cu combustie internă și electrice pe aceeași linie de producție. Multe dintre uzinele sale de componente vor produce atât piese pentru motoare pe combustie internă, cât și electrice. 



Fabrica Star Assembly din Sebeş, România, asamblează cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în 8 trepte şi transmisii cu 9 trepte de viteză pentru Mercedes-Benz, iar din 2020 şi pentru vehicule hibrid.

Producătorul german vrea să producă doar vehicule electrice din 2030. 

×
Subiecte în articol: Mercedes sebeş vehicule electrice