x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto China vs Europa: un producător chinez lansează un SUV în Italia și vrea să se extindă în UE

China vs Europa: un producător chinez lansează un SUV în Italia și vrea să se extindă în UE

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2024   •   23:00
China vs Europa: un producător chinez lansează un SUV în Italia și vrea să se extindă în UE

Producătorul chinez Chery Auto lansează un SUV de 28.000 de euro în Italia. Fabricantul asiatic plănuiește extinderea în Europa. Anunțul apare în timpul unui conflict economic între Europa și China pe tema mașinilor electrice.

Chery Auto din China începe vânzările în Italia cu o versiune pe benzină a modelului Omoda 5, la un preț de la 27.900 de euro, potrivit Reuters. Ulterior, chinezii vor să-și diversifice oferta prin introducerea pe piața europeană a unor mașini hibrid. În paralel, producătorul auto își evaluează opțiunile de extindere a capacității de producție și a vânzărilor în Europa.

Chinezii de la Chery au deja un centru comercial în Spania, acolo unde intenționează să deschidă și o unitate de producție. Ei caută și un al doilea loc, sperând ca prin producția în Europa să reducă impactul suprataxării mașinilor chinezești.

După decizia de joi a Uniunii Europene prin care au fost confirmate tarifele la importurile de vehicule electrice făcute în China, mașinile electrice de la Chery vor fi supuse unei taxe suplimentare de 20,8%.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: suv Italia China