x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antreprenorii români către Klaus Iohannis: S-au promis multe lucruri, nu s-a făcut nimic

Antreprenorii români către Klaus Iohannis: S-au promis multe lucruri, nu s-a făcut nimic

08 Sep 2021   •   19:10
Antreprenorii români către Klaus Iohannis: S-au promis multe lucruri, nu s-a făcut nimic

Romanian Business Leaders (RBL), cea mai cunoscută organizaţie antreprenorială din România, se ridică pentru prima dată împotriva președintelui Iohannis. RBL îi reaminteşte preşedintelui că în luna decembrie 2020 au fost promise multe lucruri, dar nu s-au făcut, rămânând doar vorbe.

„În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele: . Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”, spune RBL, citat de Ziarul Financiar.ăţenilor>

Scrisoarea deschisă integrală:

„Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenţi astăzi la cea de-a 9-a ediţie a Summitului Romanian Business Leaders.

După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de linişte politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcţia economică şi pe reformele administrative.

Aşteptările antreprenorilor români şi ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp şi energie au fost:

Implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă,
Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,
Digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă,
Modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată,
Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România.

În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele: ăţenilor>

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

Domnule Preşedinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituţia Preşedinţiei are datoria de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituţional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce aşteaptă cetăţenii acestei ţări de la dumneavoastră, asta ne dorim şi noi, antreprenorii români.

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie antreprenorială care activează de peste 10 ani în România, apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru 1.000+ antreprenori şi executivi de top din mediul de business privat”.

RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), o iniţiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Mediafax

×
Subiecte în articol: klaus iohannis rbl