x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bitcoin scade la minimul ultimelor 18 luni

Bitcoin scade la minimul ultimelor 18 luni

15 Iun 2022   •   21:40
Bitcoin scade la minimul ultimelor 18 luni

Bitcoin a căzut miercuri la minimul ultimelor 18 luni, trăgând după sine și token-uri mai mici și adâncind o prăbușire a pieței declanșată de creditorul cripto Celsius, care a înghețat în această săptămână retragerile clienților, relatează Reuters.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut cu până la 7,8%, la 20.289 dolari, cel mai redus nivel din decembrie 2020. Bitcoin a pierdut aproximativ 28% de vineri, mai mult de jumătate din valoarea sa în acest an și cu aproximativ 70% de la maximul record de 69.000 de dolari din noiembrie.

Sectorul monedelor digitale a fost sub presiune în această săptămână după ce creditorul american de criptomonede Celsius a înghețat retragerile și transferurile între conturi, alimentând temerile de contagiune pe piețele deja zguduite de dispariția recentă a tokenurilor terraUSD și luna.

Așteptările privind creșteri mai accentuate ale dobânzilor din partea Rezervei Federale americane, pe măsură ce inflația în cea mai mare economie a lumii crește, au exercitat, de asemenea, presiuni asupra activelor riscante, de la criptomonede la acțiuni.

Fondurile cripto au înregistrat ieșiri de 102 milioane de dolari săptămâna trecută, potrivit administratorului de active digitale CoinShares.

Valoarea pieței globale de criptomonede s-a prăbușit cu 70%, ajungând sub 900 de miliarde de dolari, de la un vârf de 2.970 de miliarde de dolari în noiembrie, arată datele CoinMarketCap.

Criptomonedele mai mici, care tind să se miște în tandem cu bitcoin, au scăzut și ele. Ether, al doilea cel mai mare token, a scăzut cu până la 12%, la 1.045 dolari, un nou minim al ultimelor 15 luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin