x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei şi cheamă la discuţii reprezentanţii acţionarilor companiei

CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei şi cheamă la discuţii reprezentanţii acţionarilor companiei

29 Mar 2012   •   15:51
CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei şi cheamă la discuţii reprezentanţii acţionarilor companiei

CNA a amendat RCS&RDS cu 50.000 de lei pentru scoaterea din grila a mai multor televiziuni obligatorii la retransmisie, potrivit principiului "must carry", hotarand totodata sa cheme la discutii reprezentantii actionarului majoritar al companiei de comunicatii, Zoltan Teszari.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a verificat daca RCS&RDS respecta legislatia audiovizualului in 27 de orase in care are retele, constatand numeroase deficiente, in special in retransmisia unor servicii de programe obligatorii la retransmisie, potrivit principiului "must carry",

Totodata, CNA a constatat ca Antena 2 si Gsp TV, programe obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii, sunt receptionate in retelele RCS&RDS foarte slab, in raport cu celelelalte televiziuni din retea. Acest fapt a fost dovedit si prin inregistrarea pusa la dispozitia CNA de catre Antena TV Group, care detine licentele Antena 2 si Gsp TV.

Sanctiunea de 50.000 de lei aplicata RCS&RDS a fost propusa de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, fiind votata in unanimitate de membrii Consiliului.

Sanctiunea a fost aplicata in baza articolului 82 din Legea audiovizualului, care reglementeaza principiul "must carry", ce prevede televiziunile pe care operatorii de cablu trebuie sa le retransmita obligatoriu in grilele lor. Totodata, societatea a incalcat articolul 74 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "distribuitorii de servicii pot modifica structura ofertei de servicii de programe retransmise numai cu acordul Consiliului".

La propunerea Narcisei Iorga, un alt membru al CNA, Consiliul a votat invitarea unui reprezentant al actionariatului RCS&RDS si al unui membru al conducerii executive a companiei de telecomunicatii la una din sedintele viitoare ale CNA. Membrii Consiliului doresc sa discute cu reprezentantii conducerii RCS&RDS despre faptul ca, in ultima perioada, compania de comunicatii nu a respectat principiul "must carry" in cazul anumitor televiziuni, fapt care a dus la aplicarea unor sanctiuni de catre CNA.

CNA a aplicat si in 16 februarie o amenda de 90.000 de lei companiei de telecomunicatii RCS&RDS, pentru ca a scos din grila, in Arad, televiziunea locala Info TV, un post care este obligatoriu la retransmisie pentru operatorii de cablu, potrivit principiului "must carry".

RCS&RDS a mai primit o amenda in cuantum de 100.000 de lei de la CNA, in 14 decembrie 2011, din cauza ca a scos din grila, in Arad, televiziunea regionala West TV, un post care este de asemenea obligatoriu la retransmisie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: rcs&rds must carry