x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi 80.000 de euro casă cu teren lângă Bucureşti.

80.000 de euro casă cu teren lângă Bucureşti.

de Vali Blanaru    |    23 Mai 2011   •   10:18

Constructia in regim propriu a unei locuinte de 100 metri patrati langa Bucuresti, inclusiv pretul terenului, costa intre 58.000 euro si 80.000 euro, in functie de zona, in conditiile in care de la debutul crizei terenurile s-au ieftinit in medie cu 57% si constructiile cu 30%, potrivit imopedia.ro.

Datele au fost obtinute prin luarea in calcul a unui pret mediu de constructie, incluzand si finisaje, de 400 euro/mp, un teren de 400 metri patrati si o locuinta de 100 metri patrati.

"Daca in anii de boom ai pietei imobiliare constructia caselor in regim propriu in zonele de suburbie ale Bucurestiului devenise o adevarata moda, astazi cand accesul la finantare este tot mai dificil si pe fondul scaderii veniturilor populatiei cererea este moderata, iar preturile au scazut cu peste 50%', se arata intr-un studiu al site-ului.

Analiza arata ca preturile la terenurile din jurul Capitalei s-au redus, de la inceputul crizei, cu 42%-72%, scaderea medie fiind in jurul a 57%. Cele mai mari reduceri de preturi la terenuri au avut loc in zona centurilor de sud si vest, de 72%, in timp ce in Bucurestii Noi scaderile au fost de 42%.

×
Subiecte în articol: bucuresti case imobiliar