x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Unirii, părăsită de chiriaşi şi investitori. Care este cea mai atractivă zona din București?

Unirii, părăsită de chiriaşi şi investitori. Care este cea mai atractivă zona din București?

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   12:00
Unirii, părăsită de chiriaşi şi investitori. Care este cea mai atractivă zona din București?
Sursa foto: Hepta

Altădată kilometrul zero al investiţiilor imobiliare, zona Unirii este cea din care tot mai mulţi chiriaşi din retailul modern vor să iasă, în ciuda infrastructurii dezvoltate şi a conexiunilor cu metroul. De partea cealaltă, Calea şi Piaţa Victoriei atrag proiecte tot mai complexe, potrivit ZF.

Bulevardul Unirii, alături de Casa Poporului - Pa­latul Parlamentului - re­prezintă cel mai am­plu proiect imobiliar realizat vreo­dată în Româ­nia şi repre­zintă apogeul perioadei co­mu­niste. Cele peste 6.000 de apar­tamente de pe Unirii au o valoare de piaţă de peste un miliard de euro, reprezintă şi reprezentau una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei.

Cu toate acestea, zona Unirii este dominată de un şantier abandonat în zona fostei pieţe de pe bdul Corneliu Coposu, de Unirea Shopping Center care dispune inclusiv de 1.000 de lo­curi de parcare, dar de unde s-au retras mai mulţi chiriaşi-cheie. Bule­vardul este dominat de multe maga­zine cu rochii de mireasă alături de alte spaţii comerciale libere aflate la parterul blocurilor de pe bulevard.

De partea cealaltă, Calea Victo­riei reprezintă emblema perioadei de dinainte de comunism, dominată fiind de Palatul Regal, de Ateneu şi centrul vechi şi poveşti. Tot mai mulţi investitori au anunţat noi şi noi investiţii pe Calea Victoriei, atât în construcţia de noi clădiri, cât şi când vine vorba de restaurarea unor clădiri monument istoric.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: calea victoriei unirii investitori