x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Lege pentru vânzarea locuinţelor RA-APPS

Lege pentru vânzarea locuinţelor RA-APPS

01 Noi 2010   •   00:00

Guvernul pregăteşte un proiect de lege prin care Regia Patrimo­niu­lui de Stat (RA-APPS) să vân­dă, în timp, majoritatea imobilelor de­ţinute în portofoliu, iar instituţia să rămână în administrare doar cu locuinţele de protocol destina­te înalţilor demnitari, au declarat pen­tru Mediafax surse oficiale.

Imobilele vor fi vândute după ce vor fi trecute din proprietatea pu­bli­că în cea privată a statului. "Gu­vernul discută în prezent mai multe variante privind vânzarea ac­tivelor RA-APPS, iar una dintre acestea este înstrăinarea, în timp, a celor mai multe dintre pro­prie­tăţi, iar regia să rămână doar cu locuinţele de protocol destina­te înalţilor demnitari.

O altă va­rian­tă aflată în discuţie este ca RA-APPS să mai păstreze şi locuinţele de serviciu, nu doar cele de protocol, pentru alte categorii de demnitari. Decizia va fi luată la nivel Guvernului, prin proiect de lege", au arătat sursele citate.

RA-APPS administrează imobile destinate serviciilor de re­pre­zen­tare şi protocol pentru Pre­şe­din­ţie, Parlament, Guvern, Curtea Consti­tu­ţională, misiuni diplomatice, instituţii internaţionale, partide, precum şi bunuri aflate în domeniul privat, inclusiv unităţi tu­ristice. Preşedintele Traian Bă­ses­cu a declarat recent, că RA-APPS ar trebui să fie privatizată, iar persoanele care locuiesc în imo­bilele din patrimoniul regiei să le poată cumpăra la preţul pie­ţei, având în acest sens prima opţiune.

×
Subiecte în articol: imobiliar