x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Plajele, golite de construcţii

Plajele, golite de construcţii

01 Mai 2011   •   19:26

Guvernul intenţionează să întărească rolul autorităţii centrale din tu­rism pe litoral şi să reducă zona costieră delimitată pe toată lungimea ţărmului şi în care sunt interzise construcţiile, de la 100-300 de metri la 50-150 de metri, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Mi­nisterul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul modifică OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. "În sco­pul conservării condiţiilor ambientale şi valorii patrimoniale şi peisagisti­ce din zonele situate în apropierea ţărmului, se delimitează pe toată lungimea litoralului o fâşie de teren lată de 50-150 de metri, măsuraţi de la linia cea mai înaintată a mării, în funcţie de lăţimea zonei costiere, în care sunt interzise orice fel de construcţii definitive. Această interdicţie se aplică construcţiilor provizorii sau transportabile, structurilor de primire turistice cu funcţii de cazare, cu excepţia construcţiilor pescăreşti, precum şi a caravanelor", se arată în proiectul de ordonanţă. Interdicţia va fi apli­ca­bilă şi structurilor turistice de cazare.

Se propune împuter­ni­cirea de Gu­vern a autorităţii administraţiei publice centrale pentru tu­rism, alături de autoritatea administraţiei publice centrale pentru protecţia mediului, în vederea verificării statutului legal al proprietăţii în zona costieră. Auto­rita­tea administraţiei publice centrale pentru turism primeşte şi dreptul legal de a administra terenuri proprietate publică a statului din zona cos­ti­eră.

×
Subiecte în articol: constructii & proprietati