x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 10 Echipamente necesare oricărui service auto

10 Echipamente necesare oricărui service auto

13 Apr 2022   •   12:38
10 Echipamente necesare oricărui service auto

Deschiderea în condiții optime a unui service auto necesită mai multe investiții și efort, calitatea serviciilor oferite, prețurile ajustate, serviciul clienți, profesioniștii care se angajează și chiar amplasarea acestuia sunt factori care pot determina succesul sau eșecul acestuia.

Pe lângă uneltele de mână precum chei, burghie, șurubelnițe, manometre și clești, există o serie de echipamente de reparații sau de măsurare care sunt esențiale.

Echipamentul poate fi unul dintre acei factori determinanți ai succesului, atât pentru beneficiile pe care le oferă, cât și pentru timpul și costul manoperei care se economisește pe termen lung prin deținerea acestor utilaje.

Cric și lift hidraulic

Funcția principală a cricului este de a ridica vehiculul pentru schimbarea roților sau de a efectua un anumit tip de sprijin pentru alte lucrări.

Ascensorul hidraulic a devenit parte a echipamentului de bază al atelierului deoarece permite ridicarea mașinii pentru a putea îndeplini sarcini în care mecanicul trebuie să ajungă la piesa de jos, precum reparații și întreținere la suspensie, frâne, amortizare și funcționarea motorului, printre altele.

Având un număr mai mare de lifturi îți va permite sa faci reparații într-un mod mai confortabil și deci mai rapid, lucru pe care clientul îl apreciază foarte mult.

Tipuri de ascensoare recomandate

Pe piață poți găsi mai multe tipuri de elevatoare; cele mai comune sunt lifturile cu 2 sau 4 stâlpi. Ambele tipuri au caracteristici similare, deși datorită performanței sale, liftul cu doi stâlpi va permite ridicarea unui vehicul cu un tonaj mai mare, ceea ce poate fi adesea mai util.

Cu toate acestea, dacă vrei să îți optimizezi cât mai bine spațiul, lifturile foarfece sunt cea mai bună opțiune. Acest sistem de ridicare îți permite să montezi un lift care se află la nivelul solului atunci când este în poziție retractabilă într-un spațiu foarte mic, ceea ce îți va oferi un spațiu mai mare pentru alte echipamente.

Schimbător de anvelope

Acest echipament este esențial pentru un atelier deoarece permite demontarea și montarea jantelor cu profil înalt și jos, manevrarea sa este simplă deoarece va fi suficient să îl introduci între jantă și anvelopă, făcând ușor pârghie pe prima pentru a desprinde progresiv anvelopa și cu un efort minim.

Presa hidraulica

Funcția sa este de a ridica greutăți mari cu ajutorul unor forțe mici, le găsim între 5 și 200 de tone și este folosită pentru asamblarea amortizoarelor, îmbinarea frânelor și alte aplicații.

Echilibrator roți

Unul dintre cele mai solicitate joburi într-un atelier mecanic este alinierea și echilibrarea roților, așa că acest utilaj este important pentru că îți permite să echilibrezi roțile, facilitând și accelerând toate fazele operațiunii cu tehnologie de ultimă generație pentru a garanta rularea optimă a vehiculului.

Alinier

În aceeași linie, echipamentele electronice bune trebuie să funcționeze cu raze infraroșii de înaltă precizie, care să permită măsurarea convergenței și divergenței suspensiei astfel încât direcția să rămână în parametrii producătorului. Cu o aliniere corectă, conducerea este mai sigură, iar anvelopele au o durată de viață mai lungă.

Aparat de sudat

Important pentru diferite utilizări, cum ar fi cablurile de lipit și alte componente cu tablă, necesare atunci când se lucrează la partea electrică a vehiculului. Mașinile de sudură MAG sunt, de asemenea, necesare pentru înlocuirea sudurilor din oțel și a echipamentelor MIG atunci când se lucrează cu aluminiu.

Cabină de vopsit

Cu o cabină de vopsire mediul este păstrat liber de particule, deoarece acestea absorb aerul și îl filtrează, astfel încât impuritățile în suspensie nu se depun pe piesele care se vopsesc și nu ies afară. În plus, o cabină de vopsit este sigilată, circulă aer cald pentru a vopsi și se usucă în mai puțin timp și are iluminare care distribuie uniform lumina și previne reflexiile pentru un aspect omogen.

Cu acest utilaj un atelier mecanic se va remarca prin rapiditatea și calitatea lucrării, garantează că nu vor exista procese suplimentare datorită preciziei fiecăruia dintre ele, ele vor ajuta la reducerea timpilor de lucru și așteptare, optimizând în același timp resursele și riscurile de muncă pentru personal sunt reduse.

Stație de încărcare aer conditionat

Aerul condiționat a devenit o componentă esențială atunci când vine vorba de confortul vehiculului. Vara folosirea sa este intensă și în fiecare an sunt mulți proprietari de mașini care observă că puterea de răcire a mașinii a scăzut.

Stațiile de încărcare a aerului conditionat sunt aliatul în atelier pentru reîncărcarea gazului care face ca sistemul de răcire al autovehiculului să funcționeze corespunzător. Cele mai moderne aparate de aer condiționat sunt capabile să regenereze aerul condiționat și să detecteze scurgeri mari pentru a opri procesul de umplere cu gaz pentru reparații.

Diagnoză

Diagnoza a devenit piatra de temelie a service-urilor auto de astăzi. Progresul și modernizarea constantă a autovehiculelor fac esențial să dispui de un echipament de diagnosticare care să permită să te conectezi la unitatea de comandă a autovehiculului pentru a identifica defecțiunile sau erorile apărute la mașină și pentru a le putea repara.

Ceva la fel de tradițional și de bază precum schimbarea plăcuțelor de frână a devenit, la unele vehicule moderne, o sarcină imposibilă dacă nu ai echipamentul necesar pentru a te conecta la unitatea de comandă a mașinii.

 Sursa imagine: unsplash.com

×