x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 100.000 de români în executare silită

100.000 de români în executare silită

de Daniela Ivan    |    10 Mar 2010   •   00:00

Peste 100.000 de români sunt în procedură de executatre silită la bănci, spune avocatul Gheorghe Piperea, specialist în insolvenţă şi faliment.



"În luna februarie a fost o explozie de cereri de executare silită pentru persoanele fizice din partea băncilor, iar numărul acestora a depăşit 20.000 la o bancă din Top 5. Dintre acestea, cele mai multe solicitări sunt pentru credite de nevoi personale de 30.000-40.000 lei", a declarat Piperea.

Băncile nu susţin însă activ reorganizarea debitorilor, pentru că procedura insolvenţei este greoaie şi nu oferă predictibilitate, a declarat directorul departamentului de recuperare şi prevenire a fraudei din cadrul Unicredit }iriac Bank, Mircea Cotiga, la un seminar pe teme economice. "Există puţină preductibilitate şi nu ne putem permite să mergem pe supoziţii. Legea insolvenţei în teorie este bună, dar la partea practică suferă.

Lipseşte pragmatismul în aplicarea legii", a spus Cotiga. Acesta a adăugat că intrarea în insolvenţă nu scoate banca din joc, iar acţionarii care vor să-şi salveze companiile trebuie să ştie că un plan de reorganizare are nevoie de acordul băncii.

×