x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 20 de trenuri noi pentru Metrorex

20 de trenuri noi pentru Metrorex

20 Ian 2005   •   00:00

Compania canadiana Bombardier Transportation a primit o comanda pentru fabricarea a 20 de garnituri de metrou pentru compania Metrorex, valoarea contractului ridicandu-se la 144 milioane de dolari.

Contractul prevede proiectarea, fabricarea si livrarea trenurilor marca Movia. Boghiurile vor fi construite in fabrica companiei de la Siegen, Germania, in timp ce alte piese vor fi produse in fabrica de la Gorlitz. Echipamentele de propulsie vor fi produse intr-o fabrica a companiei Bombardier din Suedia, iar asamblarea finala a garniturilor se va face la Electroputere Craiova. Primele trenuri vor fi livrate in 2006, noile garnituri urmand sa circule pe liniile 1 si 3 ale retelei de metrou bucurestene.

Metrorex a mai comandat, in 1999, garnituri de metrou tip Movia de la Bombardier Transportation, precum si sisteme de semnalizare, in valoare de 144 milioane de dolari. Fondurile pentru noua comanda vor fi impartite in mod egal de Metrorex si Banca Europeana de Investitii.

COLABORARE. "Trenurile Movia care circula in prezent in Bucuresti au dovedit clientilor ca produsul nostru este sigur. Pasagerii apreciaza in acelasi timp si confortul pe care il ofera aceste garnituri", a declarat Olof Persson, presedinte al diviziei de metrou al companiei Bombardier Transportation. Bombardier este lider mondial in domeniul solutiilor inovatoare de transport. Anul trecut, compania a avut venituri de 15,5 miliarde de dolari, actiunile sale fiind tranzactionate la Bursele din Toronto si Frankfurt. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic