x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Împrumut - BEI emite obligaţiuni la BVB

Împrumut - BEI emite obligaţiuni la BVB

de Daniela Ivan    |    19 Apr 2007   •   00:00

Începând din 26 aprilie şi până la 4 mai, Banca Europeană de Investiţii (BEI) va vinde obligaţiuni în valoare de 150 până 300 de milioane de lei, prin ofertă publică în România, potrivit prospectului de ofertă.

Obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), urmând exemplul Băncii Mondiale. Titlurile sunt scadente la 10 mai 2014 şi poartă o dobândă de 7%, plătibilă anual. Vor fi vândute la un preţ de 100,25% din valoarea nominală de 100 de lei/obligaţiune.

CLASIFICARE. Emisiunea BEI este a doua emisiune de obligaţiuni de la noi clasificată cu ratingul maxim "AAA", de către agenţiile de evaluare financiară, după cea a Băncii Mondiale. Ca şi în acest caz oferta BEI este intermediată de grupul ABN Amro România. Odată listată la Bursă, BEI va amplifica activitatea în ringul de obligaţiuni, aşa cum s-a întâmplat şi cu titlurile Băncii Mondiale. BEI este interesată să emită în România obligaţiuni în lei pentru a acorda credite pentru proiectele româneşti. Banca este deţinută de statele membre ale Uniunii Europene.

Între 1990-2005, BEI a acordat României credite în valoare de 4,3 miliarde de dolari şi de 679 milioane de euro numai anul trecut.

×
Subiecte în articol: economic