x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3+1 motive pentru care să frecventezi spațiile de coworking

3+1 motive pentru care să frecventezi spațiile de coworking

08 Iun 2023   •   13:31
3+1 motive pentru care să frecventezi spațiile de coworking

Un spațiu de coworking este mai mult decât un loc în care mergi atunci când nu îți mai găsești concentrarea la birou sau când lucrezi remote, din propria locuință. Este, în primul rând, un mijloc bun prin care faci networking alături de alți oameni cu care împărtășești opinii și experiență.

Desigur, în tot acest timp te poți și relaxa. Nu uita că, de regulă, cele mai bune idei vin în momentele în care creierul nu este preocupat cu taskurile zilnice.

Beneficiile unei pauze de cafea

Pentru asta există și pauza de cafea sau micile plăceri zilnice pe care le transformăm în scurte tabieturi. Știi tu, chiar și câteva pufuri din țigara electronică te pot ajuta să te deconectezi rapid. Citește blogul și află curiozități despre vapat sau cum să te integrezi rapid în grupuri de oameni noi.

Printre metodele pe care deja le aplici pentru combaterea stresului zilnic, spațiile de coworking ar trebui să intre în lista ta de locații des frecventate. Rămâi alături de noi și află care sunt principalele motive.

Social și business networking în același loc

Cine spune că ai nevoie de un eveniment special pentru a face networking? În spații de coworking vei avea mereu oportunități de socializare cu diverse persoane. Acolo vei găsi atât antreprenori, cât și angajați cu mai multă sau mai puțină experiență decât tine.

Cert este că ai ocazii de socializare personală și profesională la fiecare pas. De regulă, în spațiile de coworking se discută mult și pe teme variate. Și, așa cum deja te-ai obișnuit, fiecare dialog nu este decât un prilej pentru a învăța ceva nou.

Rămâi conectat la tot ce-i în tendințe

În spații de coworking se și lucrează, nu este doar despre socializare. Așadar, ai posibilitatea să afli noi tendințe în business, să descoperi tooluri sau proceduri pentru eficientizarea propriului workflow.

Dacă vrei, când frecventezi astfel de comunități, iei parte la sesiuni de training gratuite. Tot ce trebuie să faci este să rămâi vigilent și mereu atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău. Desigur, nu te feri să ceri ajutorul sau informații în plus atunci când un subiect îți este de interes.

Îți dezvolți abilitățile sociale

Conform schimbamromania.ro, atunci când faci networking este bine să te simți cât mai bine în pielea ta. Dar, pentru a ajunge să poți duce un dialog argumentat pe teme cât mai diverse, trebuie să ieși în lume. Să te simți în largul tău atunci când ești înconjurat de oameni pe care nu îi cunoști și care sunt total diferiți de tine.

Ei bine, frecventarea unui spațiu de coworking te poate provoca din punct de vedere social, mai ales atunci când ești o persoană ceva mai introvertită. Vei vedea, socializarea frecventă te va ajuta pe plan personal, în relațiile cu persoana iubită sau în cele pe care le ai cu prietenii apropiați.

Te dezvolți profesional

Nu de multe ori, în spațiile de coworking se desfășoară adevărate interviuri spontane. Nu știi niciodată cu cine vei ajunge să faci schimb de idei, iar perspective de dezvoltare profesională pot apărea la tot pasul. Așadar, dacă ești în căutarea unui job nou, poți începe de aici.

Dacă ești antreprenor într-un spațiu de coworking pe care îl frecventezi ocazional poți să stabilești noi parteneriate sau poți identifica oportunități de colaborare care să te ajute să-ți dezvolți afacerea și portofoliul de servicii.

Comunicarea este cheia de fiecare dată. Pentru că dacă te izolezi în munca ta, în spațiul tău confortabil de acasă sau de la birou, vei ajunge să pierzi șanse inedite de dezvoltare personală și profesională. Așa că nu mai sta pe gânduri și fii activ acolo unde mediul profesional este deja prezent.

Foto: Pexels

×