x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 38 de milioane de euro pentru ZOO

38 de milioane de euro pentru ZOO

de Elena Stan    |    07 Dec 2007   •   00:00

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) impreună cu autorităţile locale vor asiura finanţarea in valoare de 130 de milioane de lei (38 milioane de euro) pentru modernizarea a 14 grădini zoologice, pănă in 2012.

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) impreună cu autorităţile locale vor asiura finanţarea in valoare de 130 de milioane de lei (38 milioane de euro) pentru modernizarea a 14 grădini zoologice, pănă in 2012. Cea mai mare parte, adică 75% din fonduri va fi asigurată de la bugetul de stat, iar restul banilor vor fi asiguraţi de autorităţile locale. "Din cauza lipsei de finanţare, multe din aceste grădini zoologice trebuia să fie inchise in 2008, insă acum asigurăm condiţiile de trai necesare animalelor conform standardelor europene", a declarat Lucia Varga, secretar de stat in MMDD. Modernizarea acestor grădini zoologice va avea un efect benefic asupra dezvoltării locale, in special in zonele cu potenţial turistic, precum şi in domeniul cercetării.

STATISTICĂ.In Romănia există 41 de grădini zoologice, din care 32 de grădini zoologice propriu-zise, şase acvarii publice, un delfinariu şi două terarii. Autoriătăţile publice locale au in proprietate 28 de grădini zoologice, celelalte grădini zoologice fiind deţinute de muzee de ştiinţele naturii şi de proprietari privaţi. In aceste grădini zoologice trăiesc 4.756 de mamifere, 5.242 de păsări, 437 de reptile şi 5.222 de peşti. Doar 18 din cele 28 de autorităţi locale au depus proiecte petru accesarea fondurilor necesare modernizării grădinilor zoologice. Dacă nu vor fi cheltuiţi aceşti bani pentru modernizarea grădinilor zoologice, pentru a respecta cerinţele Uniunii Europene, acestea riscă să fie inchise anul viitor.
  Â

×
Subiecte în articol: economic zoologice grădini